1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis cinayetinde SONUÇ YOK
Polis cinayetinde SONUÇ YOK

Polis cinayetinde SONUÇ YOK

Polis cinayetiyle ilgili olarak şüpheli sıfatıyla tutuklanan iki kişi daha serbest bırakıldı

A+A-

Didem MENTEŞ
Polis cinayetiyle ilgili olarak şüpheli sıfatıyla tutuklanan iki kişi daha serbest bırakıldı. Yaklaşık 10 gün önce Kuruova köyünde meydana gelen Müfettiş Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili olarak halen sonuç alınamazken, olayda şüpheli görülerek tutuklanan Bayraktar’ın dayısının oğlu O.G ve kız arkadaşı Z.K cinayetle bağlantıları olmadığı tespit edilerek, serbest bırakıldı.
Polis her detayın üzerinde dururken şüphe uyandırıcı ifadeleri ve bulguları değerlendirerek, bugüne kadar 4 kişiyi ‘şüpheli’ sıfatıyla tutukladı. Yapılan ileri soruşturma kapsamında 3 zanlı ‘taammüden adam öldürme’ suçlamasıyla ilgili bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakılırken, Kuruova’daki soruşturmada evinde çok sayıda av tüfeğine ait ‘patlayıcı madde bulundurmaktan’ dolayı bir kişi teminata bağlanmıştı.

Tek şüpheli kayınpeder
Meselede tek ‘şüpheli’ sıfatında bulunan isim ise Mehmet Bayraktar’ın kayınpederi M.V oldu. Arabasında kana benzeyen izler bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan zanlı M.V önceki gün çıkarıldığı Mahkeme tarafından 4 gün daha ek tutukluluk aldı. Zanlı M.V’nin aracından alınan izler, M.V’ye aitt av tüfeği ve birçok DNA ile delillerin incelenmesi için KKTC Devlet Laboratuarı’na ve Türkiye’de balistik incelemeye gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, incelemeden gelecek tahlil raporları bekleniyor. Tahlil raporları cinayetin seyrini belirlerken, zanlı M.V ile ilgili de alınacak karar ortaya çıkacak.

Kamera görüntüleri
Hatırlanacağı üzere Meselenin tahkikat memuru Müfettiş Rezvan Kaçar, en son yürütülen soruşturma kapsamında birçok kamera kaydının incelendiğini belirtmişti. İncelenen kamera kayıtlarında olay gecesi maktul Bayraktar’ın mahalleye girmesinden 1 dakika sonra zanlı O.G’nin de konu mahalleye girdiğinin tespit edildiğini belirtmiş, zanlı O.G’nin olayın meydana geldiği saatlerde olay yerinden geçtiğinin tespit edildiğini aktarmıştı. Zanlı O.G’den yapılan soruşturmada ise olay gecesi geç saatlerde zanlı Z.K’nin evinden çıktığının tespit edildiğini iddia eden Kaçar, zanlı O.G ile Z.K’nin birçok kez telefonda görüştüklerinin de tespit edildiğini aktarmıştı.Her iki zanlı hakkında 3 gün tutukluluk talep edilmişti. Üç günlük tutukluluk süresi içerisinde O.G ve Z.K’nin cinayetle bağlantıları olmadığı gerekçesiyle Mahkemeye çıkarılmadan serbest kaldılar.

Bu haber toplam 2144 defa okunmuştur
Etiketler :