1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Polis Cinayeti”nde flaş gelişme
“Polis Cinayeti”nde flaş gelişme

“Polis Cinayeti”nde flaş gelişme

Kanlı kıyafetler ve kanlı iç çamaşırı bulundu

A+A-

YENİDÜZEN HABER MERKEZİ

18 Haziran tarihinde Kuruova’da gerçekleştirilen cinayetle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın ölümü ile sonuçlanan cinayetle ilgili dün Kuruova’da gerçekleşen kapsamlı polis araştırmasında kanlı kıyafetler bulundu. Lefkoşa’dan takviye polis ekipleri ile öğlen saatlerinde gerçekleşen cinayet araştırmasında, tarlada naylon poşet içerisinde atıl halde kanlı iç çamaşırı ve kıyafet bulundu. Kan örneklerinin yurtdışına incelemeye yollandığı, laboratuar analizinin ardından sonuçların cinayete ışık tutabileceği tahmin ediliyor.“Mehmet Bayraktar Cinayeti” ile ilgili soruşturma geniş kapsamlı devam ediyor.

Neler yaşanmıştı?

Hatırlanacağı üzere olayla ilgili olarak polis Kuruova’da delil incelemesi yaparken, ilk 24 saat içerisinde köy halkı ve yakın akrabalar dahil pek çok kişi sorgulanarak, ifadeler temin edilmişti. Bu ifadeler içerisinde Bayraktar’ın 4 yıldır ayrı yaşadığı eşi A.B’nın da yer aldığı öğrenilmişti. İleri soruşturma neticesinde Mehmet Bayraktar’ın ‘gönül ilişkisi’ yaşadığı belirtilen M.Y isimli kadın, olay gecesi birçok kez Bayraktar ile telefon görüşmesi yaptığı gerekçesiyle şüpheli olarak tutuklanmış ve mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alınmıştı. Ancak yürütülen ileri soruşturma neticesinde kadın M.Y’nin cinayetle ilgili bağlantısı bulunmadığı anlaşılarak serbest bırakılmıştı.

Polisteki ifadeler doğrultusunda bu kez oklar uzun zamandır Mehmet Bayraktar ile aralarında husumet olduğu iddia edilen kayınpeder M.Y’ye çevrilmişti.

Arabasında kana benzeyen izler bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan zanlı M.V önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından 4 gün daha ek tutukluluk almıştı. Zanlı M.V’nin aracından alınan izler, M.V’ye ait av tüfeği ve birçok DNA ile delillerin incelenmesi için KKTC Devlet Laboratuarı’na ve Türkiye’de balistik incelemeye gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, incelemeden gelecek tahlil raporları bekleniyor. Tahlil raporları cinayetin seyrini belirlerken, zanlı M.V ile ilgili de alınacak karar ortaya çıkacak.


Kamera görüntüleri nedeni ile 2 kişi daha tutuklanmıştı
Anımsanacağı üzere meselenin tahkikat memuru Müfettiş Rezvan Kaçar, en son yürütülen soruşturma kapsamında birçok kamera kaydının incelendiğini belirtmişti. İncelenen kamera kayıtlarında olay gecesi maktul Bayraktar’ın mahalleye girmesinden 1 dakika sonra Kuruova’da sakin zanlı O.G’nin de konu mahalleye girdiğinin tespit edildiğini belirtmiş, zanlı O.G’nin olayın meydana geldiği saatlerde olay yerinden geçtiğinin tespit edildiğini aktarmıştı. Zanlı O.G’den yapılan soruşturmada ise olay gecesi geç saatlerde zanlı Z.K’nin evinden çıktığının tespit edildiğini iddia eden Kaçar, zanlı O.G ile Z.K’nin birçok kez telefonda görüştüklerinin de tespit edildiğini aktarmıştı.Her iki zanlı hakkında 3 gün tutukluluk talep edilmişti. Üç günlük tutukluluk süresi içerisinde O.G ve Z.K,
cinayetle bağlantıları olmadığı gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılmıştı.

Bu haber toplam 4861 defa okunmuştur