1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. POLİS CİNAYETİ YARGIDA
POLİS CİNAYETİ YARGIDA

POLİS CİNAYETİ YARGIDA

Kuruova’daki polis cinayetiyle ilgili olarak ismini baş harfleri M.Y olan kadın 'şüpheli' olarak tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Kuruova köyünde önceki gün meydana gelen cinayetle ilgili isminin baş harfleri M.Y olan kadın 'şüpheli' olarak tutuklandı. İskele Polisi geniş çapta soruşturmayı yürütürken, zanlı M.Y önceki gün 20:09’da ‘şüpheli’ olarak gözaltına alındı. İskele Adli Şube Amirliği tarafından önceki akşam ifadesi alınarak, derdest emri alınan M.Y dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tahkikat memurunun Mahkeme’de verdiği şahadetinde, zanlı M.Y’nin, maktul Mehmet Bayraktar ile ‘gönül ilişkisi’ olduğu ve cinayet öncesi birçok kez telefon görüşmesi yaptıklarının tespit edilmesi üzerine tutuklandığını açıkladı. Zanlı M.Y ile ilgili 3 gün tutukluluk emri alınırken, cinayette kullanılan av tüfeğiyle ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi. Polis, soruşturma çerçevesinde Kuruova’da 45 tane av tüfeği tespit ederek, bunların 32 tanesine el koydu.

Polis: “Omuzu ve göğsünden vuruldu”
Zanlı M.Y dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Ayşe Toroslu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Mustafa İldeniz ve zanlı M.Y’yi tensilen Avukat Öner Şerifoğlu mahkemede hazır bulundu. Savcı İldeniz, meseleyle ilgili olarak İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bulak, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Serkan Bulak, 18 Haziran 2014 tarihinde saat 00:14- 00:39 saatleri arasında Kuruova’da bulunan Mehmet Bayraktar’ın, annesi Şerife Bayraktar’a ait ikametgahın ikinci katında bulunan balkon içerisinde omzundan ve göğsünden vurularak öldürüldüğünün tespit edildiğini söyledi. Bulak, yapılan otopsi sonucunda Bayraktar’ın büyük damar, iç organ yaralanması, iç ve dış kanama sonucundan öldüğünün tespit edildiğini belirtti.

“Birçok kez telefon görüşmesi yaptılar”
Meseleyle bağlantılı olarak zanlı M.Y’nin 18 Haziran’da saat 20:09’da tutuklandığını belirten Bulak, şuana (düne) kadar temin edilen telefon dökümlerinde, maktul Mehmet Bayraktar’ın zanlı M.Y ile birçok telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini anlattı.Polis, zanlının birçok telefon görüşmesi yaptığını, telefon görüşmeleriyle ilgili çalışmaların halen sürdüğünü aktardı. Meseleyle ilgili olarak tahkikatın yeni başladığını söyleyen Serkan Bulak, zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve temin edilecek emarelere etki edebileceği gerekçesiyle 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis: “Maktul son kez zanlı ile görüştü”
Müfettiş Muavinin tutukluluk talebine Avukat Şerifoğlu itiraz etmezken, soruşturma ile ilgili Serkan Bulak’a birkaç soru yöneltti. Avukat, zanlı M.Y’nin maktul ile konuşan son kişi olup olmadığını sordu. Polis Bulak, “maktul ile zanlı arasında bazı ilişkiler olmasıdır. Aldığımız görüşler içinde temin edilen ifadeler olduğu için bunu açıklamayı uygun görmüyoruz” dedi. Avukat, Müfettiş Muavinine ısrarlı sorularını yöneltmesi üzerine, Serkan Bulak, maktul Mehmet Bayraktar ve zanlı M.Y arasında gönül ilişkisi olduğunu dile getirdi.

“Gönül ilişkisi var”
Bunun üzerine Avukat, gönül ilişkisi nedeniyle mi zanlı M.Y’nin tutuklandığını sordu. Müfettiş Muavini şunları aktardı: “Normal olmayan telefon trafiği var. Maktul son kez zanlı ile görüştü. Maktulün 00:14’den sonra telefon görüşmesi yok. Zanlının 00:14’ten sonra telefon görüşmeleri var. Zanlının maktulle konuştuktan sonra 4 farklı telefon hattıyla görüşme yaptığını tespit ettik. Bu numaralardan biri kayıtlı olup, diğerinin kaydı bulunmadı. Tespit edilen telefon hattının kimin adına olduğunu tespit ettik ancak sahibine ulaşamadık.”

“32 av tüfeğine el konuldu”
Avukat, bu kez söz konusu av tüfeğiyle ilgili soru yöneltti. Müfettiş Muavi Serkan Bulak, zanlı ile ilgili telefon görüşmeleri olduğunu, av tüfeğiyle ilgili bir gelişme olmadığını söyledi. Bulak, Kuruova’da 45 tane av tüfeği tespit ettik, bunların 32 tanesine el koyduk. Geri kalanlarla ilgili incelemelerimiz devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 3184 defa okunmuştur
Etiketler :