1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis binasında 'Tartışmalı' ÖLÜM
Polis binasında Tartışmalı ÖLÜM

Polis binasında 'Tartışmalı' ÖLÜM

Dün sabah saat 09.20 sularında, tutuklu bulunduğu Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün üçüncü katından, merdiven boşluğuna kendini bırakan Vechi’nin, olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Polis gözetiminde yaşanan intihar olayı ile ilgili Başsavcılık soruştu

A+A-

Tanju KONURALP
Polis Müfettiş Muavini Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan 71 yaşındaki zanlı Mehmet Vechi intihar etti. Dün sabah saat 09.20 sularında, tutuklu bulunduğu Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün üçüncü katından, merdiven boşluğuna kendini bırakan Vechi’nin, olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Polis gözetiminde yaşanan intihar olayı ile ilgili Başsavcılık soruşturma başlattı. Bayraktar cinayetinin tek zanlısı olarak tutuklu bulunan Vechi, 20 Haziran tarihi itibarı ile polis gözetiminde tutuluyordu. Olayın yaşanmasından sonra Vechi’nin kızı Ayçin Vechi ve aile doktorları UBP Milletvekili Erdal Özcenk, birer açıklamada bulundu.

DNA sonuçları eşleşti
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre olay şöyle oldu: Türkiye’den gelen DNA sonuçlarına göre Vechi’ye ait olduğu tespit edilen elbiselerin, kendisine gösterilmesi amacı ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün üçüncü katında bulunan Cürümleri Önleme Şubesi’ne (CÖŞ) çıkarıldı. Vechi, bu esnada tuvalete gitme talebinde bulundu. Vechi, tuvalete gideceği esnada yanında bulunan polisin karnına dirsek attı ve kendisini üçüncü kattan merdiven boşluğuna bıraktı.

Polis geniş güvenlik önlemi aldı
İntihar olayının ardından, Lefkoşa Polis Müdürlüğü kapılarını tüm basına kapattı. Bina içerisinden basının fotoğraf alması yasaklanırken; hastanede de geniş güvenlik önlemleri alındı. Vechi’nin otopsisi öncesinde ve sonrasında çok sayıda güvenlik mensubu hastaneye gelirken; otopsi saat 15.00 sularında tamamlandı. Yapılan otopside Vechi’nin ölüm sebebinin, “yüksekten düşme sonucunda oluşan çok parçalı kafa kemikleri kırığı ve beyin kanamsı” olduğu açıklandı. Otopsi sonrasında Vechi’nin kızı Ayçin Vechi ve aile doktorları UBP Milletvekili Erdal Özcenk, kısa birer açıklamada bulundu.

Ailesini görmek istedi
İddialara göre Mehmet Vechi’nin, intihar etmeden bir gece önce, çocuklarını görmek üzere bir talepte bulunduğu öne sürüldü. Vechi’nin talebi sonrasında, yalnızca oğlu Ali’nin ziyarete gittiği ve Vechi’nin tüm aileyi görmekte ısrar ederek; oğlu Ali ile görüşmediği iddia edildi.

Cenaze bugün
Mehmet Vechi’nin yakınları cenazenin bugün, Sazlıköy Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından, Sazlıköy Mezarlığı’nda yatan, eşinin yanına defnedileceğini açıkladı.

Vechi’nin yakını-UBP Mağusa Milletvekili Erdal Özcenk: “Pervin Hanım sözünü tutmadı”

Mehmet Vechi’nin doktoru ve aynı zamanda akrabası olan UBP Mağusa Milletvekili Erdal Özcenk, otopsi sonrasında bir açıklama yaptı. Açıklamasında Özcenk şunları kaydetti:
“Bir milletvekili olarak polisin, 71 yaşındaki bir adamı koruyamadığı ve intihar etmesini engelleyemediği için çok üzgünüm. Doktoru olarak Vechi’nin tutukluluğu ile ilgili kaygılarımı, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’e bizzat ilettim. Vechi’nin sağlık problemlerinin ciddi olduğun u ve intihara meyilli bir psikoloji içerisinde olduğunu vurguladım. Pervin Hanım ise bana, kendisine güvenmemi ve olayın arkasında olduğunu söyledi. Ancak bugün yaşanan olayla görüyorum ki; başta Pervin Hanım olmak üzere polis teşkilatı, verdiği sözü tutmadı ve gözetiminde olan bir mahkumu kaybetti. Tüm bunların yaşandığı gibi, henüz zanlı durumunda olan Mehmet Vechi’nin, katil olup olmadığı da ispat edilmedi ve cinayet faili meçhul olarak kaldı. En azından katiller bulunsaydı, herkes rahat ederdi. Yaşananlar nedeni ile çok üzgünüm”

Vechi’nin kızı Ayçin Vechi: “Babam işkence gördü”

Erdal Özcenk’in açıklamasının ardından kısa bir açıklamada, Vechi’nin kızı Ayçin Vechi tarafından yapıldı. Ayçin Vechi ise açıklamasında şunları kaydetti:
“Suçluluğu hiçbir şekilde ispatlanmamış ve alınan ilk DNA sonuçları ile silahının temizliği belgelenmiş olan babamı Lefkoşa Polis Müdürlüğünde kaybettik! Babama işkence yapıldığına dair dün bilgi almış ve Meclis Hukuk Komitesi’ne bir dilekçe yapmıştım! Ancak komite iş başı yapamadan bugün babamı kaybettik. Unutulmaması gereken bir şey var! Silah ortada yok ve bu adam her türlü baskıya rağmen bu suçu işlemedim diyorsa ve bağımsız mahkemeler tarafından verilen bir hüküm yoksa, bu kişi henüz suçlu değildir!”

Mehmet Vechi’nin kardeşi Hıdır Vechi: “Kardeşimi polis öldürdü”

Mehmet Vechi’Nin kardeşi Hıdır Vechi ise yaşanan olayın intihar değil, cinayet olduğu yönünde bir iddia da bulundu. Hıdır Vechi şunları söyledi:
“Benim kardeşim katil değildir. O, çocuklarını ve torunlarını öksüz bırakacak birisi değildir. Benim kardeşimi polis öldürmüştür. İki kişinin yardımı olmadan yürümekte zorluk çeken, kalbinde ritim bozukluğu olan, geçtiğimiz aylarda açık kalp ameliyatı geçirmiş ve uzun süredir kanser tedavisi gören 71 yaşındaki kardeşimin, iki genç polisi saf dışı ederek, kendisini merdiven boşluğuna attığını söylüyorlar. Ben buna inanmam! Bu olayın peşini bırakmayacak; konu ile ilgili polise dava açacağım. Benim kardeşimi, darp ederek öldürdüler.”

Bu haber toplam 3649 defa okunmuştur
İlgili Haberler