1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “Art niyet olduğunu düşünüyoruz…”
Polis: “Art niyet olduğunu düşünüyoruz…”

Polis: “Art niyet olduğunu düşünüyoruz…”

Mağusa’da yaklaşık 3 kilo 800 gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tasarruf ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 5 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı… Tutuklulukları 5’şer gün daha uzatıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün ele geçirilen 3 kg 800 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tasarruf ettikleri gerekçesiyle tutuklanan M.Y, G.T, İ.T, A.T ve A.Ö, almış oldukları 1’er günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 5’er gün daha uzatıldı.

Yeni tutuklamalar olabilir…
Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Ali Gürkut, 13 Ocak tarihinde alınan bir bilgide Kocareis Karavanlar bölgesinde ağaçlar altında şüpheli bir sırt çantası olduğunu öğrendiklerini söyledi. Konu yere gidilerek çanta içerisinde yapılan kontrolde naylon poşetler içerisinde 3 kg 800 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Gürkut, konu çantanın kime veya kimlere ait olduğunu tespit etmek maksadıyla pusu görevine başlandığını söyledi. 14 Ocak tarihinde zanlı G.T’nun kullanımında bulunan araç ile olay yerine gelen zanlı M.Y’in konu sırt çantasını aldığı esnada suçüstü tespit edildiğini açıkladı. Gürkut, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada konu çantayı zanlı M.Y ile İ.T’ın 13 Ocak tarihinde Salamis bölgesinde bulduklarını ve zanlı A.Tile A.Ö’e gösterdiğini akabinde ise zanlı M.Y, İ.T, A.Tve A.Ö’ün konu çantayı Kocareis Karavanlar bölgesine götürerek bıraktıklarının öğrenildiği açıkladı. Gürkut, zanlı G.T’ndan yapılan soruşturmada ise zanlı M.Y’in konu çantayı kendisine teslim etmesi halinde alıp polise götüreceğini iddia ettiğini belirtti. Konu uyuşturucu maddeler ile naylon poşetlerin gerekli incelemeler için PGM Parmak İzi Şubesi’ne ve Devlet Laboratuvarına gönderildiğini belirten Gürkut, gelecek olan parmak izi incelemesi raporuna göre yeni tutuklamaların olabileceğini ve tahkikatın seyrinin değişebileceğini açıkladı.

Gürkut: “Art niyet olduğunu düşünüyoruz…”
Polis Çavuşu Ali Gürkut, işlenen suçun ciddi bir suç olduğunu, kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini ve olayın basın ile sosyal medyada büyük yankı uyandırdığını dile getirdi. Gürkut, ayrıca zanlıların uyuşturucuyu buldukları anda buldukları yerde bırakıp polise haber vermeleri gerektiğini ancak zanlıların polise haber vermeyip konu çantayı Salamis bölgesinden alarak Kocareis Karavanlar bölgesine götürdüklerini belirterek, bu konuda art niyet olduğunu düşündüklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak geniş çaplı yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Gürkut, her 5 zanlının da tutukluluk süresinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti.

Avukatlar itiraz etti, Savcı 5 gün talep etti…
Zanlılar aleyhine talep edilen 8 günlük tutukluluk süresine itiraz eden zanlı avukatları, tahkikatın 3 gün süre içerisinde tamamlanabileceğini söyledi. Mağusa Kaza Mahkemesi Savcısı Hasan Çaltılı ise ele geçirilen uyuşturucu türüne ve miktarına bakıldığı zaman Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin ülkemizde yaygın bir tür olduğunu ve ülkemizde ölümlere neden olduğunu belirterek, 3 kg 800 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin yaklaşık 5 bin kişinin zehirlenmesine yetecek bir miktar olduğunu söyledi. Çaltılı, her 5 zanlının da tutukluluk süresinin 5’er gün ile sınırlandırılmasını talep etti.

5’er gün daha…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, böylesi ciddi bir meselede ilk etapta alınan 1 günlü tutukluluk süresinin yeterli olmadığının görüldüğünü belirtti. Toroslu, toplumu bu denli yakından ilgilendiren ve binlerce kişinin zehirlenebileceği külliyatlı miktarda olan uyuşturucu meselesi için talep edilen 5 günlük ek tutukluluk süresinin uygun olduğu kanaatine vararak, zanlı M.Y, G.T, İ.T, A.T ve A.Ö’ün tutukluluk süresini 5’er gün daha uzatılmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur