1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “Arabada boş kovanlar bulundu”
Polis: “Arabada boş kovanlar bulundu”

Polis: “Arabada boş kovanlar bulundu”

Polis Çavuşu Rıfat Ulu, yapılan ileri soruşturmada olay yerinde 8 adet boş kovan, 9 mm çapında 6 adet çekirdek parçaları ve zanlı E.K’nin olay yerinde bulunan MB 555 plakalı aracında boş kovanların tespit edildiğini aktardı.

A+A-

Güzelyurt’ta 18 Eylül gecesi Biling Gece Kulübü’nün park yerinde meydana gelen silahlı çatışmayla ilgili isminin baş harfleri E.K olan şahıs şüpheli olarak tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Olayla bağlantılı olarak İ. M ise polis tarafından halen şüpheli olarak aranıyor.

 

Didem MENTEŞ

Güzelyurt’ta 18 Eylül gecesi Biling Gece Kulübü’nün park yerinde meydana gelen silahlı çatışmayla ilgili olarak isminin baş harfleri E.K olan şahıs şüpheli olarak tutuklanarak mahkemeye çıkarılırken, olayla bağlantılı olarak İsmail Mavideniz ise polis tarafından halen şüpheli olarak aranıyor. Olay günü İsmail Mavideniz’in gece kulübüne alınmadığı gerekçesiyle, kulüpte görevli olarak bulunan Ahmet Karabulut, Mahsum Yıldırımlar ve Ali Keçeli’ye silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen E.K önceki gün gözaltına alındı. Zanlı E.K, ‘adam öldürme teşebbüs’, ‘adam yaralama’, ‘kanunsuz olarak ateşli silah taşıma ve tasarrufu’, kanunsuz olarak patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’ suçlarıyla bağlantılı olarak Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı İbrahim Ruso ve zanlı Avukatı hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Polis Çavulu Rıfat Ulu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti.

2 adet tabanca

Rıfat Ulu, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ulu, 18 Eylül günü saat 21:20 raddelerinde Güzelyurt Kalkanlı yolunda bulunan Alper Özorun’a ait Biling Gece Kulübü’nün araç park yerinde zanlı E.K ile İ.M’nin gittiğini belirterek, İ.M’nin içeriye girilmesine izin verilmediği nedeniyle silahlı çatışma yaşandığını söyledi. Çavuş, zanlı E.K’nin tasarrufunda bulunan 2 adet 9 mm çapında tabancayla konu gece kulübü güvenlik görevlileri olan Ahmet Karabiber ve Mahsum Yıldırımlar ateş etmek suretiyle Ahmet Karabulut’u sol bacağından vurup yaraladığını söyledi. Ayrıca o esnada sıçrayan mermilerin olay yerinde bulunan Ali Keçeli’nin sol kol dış kısmına, sol el koltuk altına ve sol ayağının diz kısmına isabet ederek hafif şekilde yaralandığını belirterek, Mahsum Yıldırımlar’ın ise dizinin üstünden geçip gittiğini aktardı.

Boş kovanlar bulundu
Aynı gün yaralılardan Karabulut’un hastanede müşahede altına alındığını ve hayati tehlikesi bulunmadığını aktaran Rıfat Ulu, Keçeli’nin ise hastaneden taburcu olduğunu beyan etti. Yapılan ileri soruşturmada olay yerinde 8 adet boş kovan, 9 mm çapında 6 adet çekirdek parçaları ve zanlı E.K’nin olay yerinde bulunan MB 555 plakalı aracında boş kovanların tespit edildiğini aktardı. Meseleyle ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, aranan şahıslar olduğunu, kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğini söyleyen Ulu, ayrıca alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlının 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Avukat, tutukluluk talebine itiraz etmezken, sadece zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Bunun üzerine Yargıç Rauf Kürşad, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, ilk etapta zanlının olayla bağlantısı olabileceğine kanaat getirerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı E.K’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 3362 defa okunmuştur