1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: 3 hücre evi bulundu, ‘Abla’ lakaplı kadın zanlı aranıyor!
Polis: 3 hücre evi bulundu, ‘Abla’ lakaplı kadın zanlı aranıyor!

Polis: 3 hücre evi bulundu, ‘Abla’ lakaplı kadın zanlı aranıyor!

Kuzey Kıbrıs’taki 30 hücre evinin yöneticisi olduğu iddia edilen O.A’nın tutukluluk süresi 5 güne çıkartılırken, örgüte üye olduğu iddia edilen S.G. hakkındaki soruşturma tamamlandığı gerekçesiyle teminatla serbest bırakıldı.

A+A-

Türkiye’de “Fethullahçı Terör Örgütü - Paralel Devlet Yapılandırması (FETÖ-PDY)” olarak adlandırılan oluşuma yönelik, Kıbrıs’ın kuzeyinde başlatılan soruşturma devam ediyor.

Didem MENTEŞ


Türkiye’de “Fethullahçı Terör Örgütü - Paralel Devlet Yapılandırması” (FETÖ-PDY) olarak adlandırılan oluşuma yönelik, Kuzey Kıbrıs’ta da başlatılan soruşturma kapsamında 3 hücre evi bulunduğu, ‘Abla’ lakaplı bir kadın zanlının da arandığı açıklandı.
Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 2 kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı. Polis, FETÖ’nün faaliyetlerine ilişkin iddiasıyla video görüntüleri, elektronik cihazlarda sohbet içeren kayıtlar, kitaplar ve yayınların yanı sıra, adada 30 hücre evi olduğunun bilgisine ulaşıldığını açıklamıştı.

“FETÖ-PYD” isimli terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla tutuklanan O.A. ve S.G. dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Kuzey Kıbrıs’taki 30 hücre evinin yöneticisi olduğu iddia edilen O.A’nın tutukluluk süresi 5 güne çıkartılırken, örgüte üye olduğu iddia edilen S.G. hakkındaki soruşturma tamamlandığı gerekçesiyle teminatla serbest bırakıldı.

Polis, FETÖ oluşumu içerisinde zanlı O.A.’ya “Abi ve Hocam” olarak hitap edildiği, zanlı O.A’nın eşine ise “Abla” olarak hitap edildiğini belirterek, bu kişinin ve başka şahısların aranmakta olduğunu dile getirdi.

Davalar

Zanlılar O.A. ve S.G. dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Aysın Bilgin ve zanlıların avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Bilgin, meseleyle ilgili olarak Müfettiş İsa Sevindik’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevindik, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları mahkemeye aktardı. Sevindik, zanlıların “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “Yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandıklarını açıkladı.

“FETÖ’ye ait kayıtlar”

20 Haziran’da örgüt üyesi olarak tutuklanan zanlı S.G ile ilgili şahadet veren Sevindik, zanlının evinde yapılan aramada Zaman gazetesine ait birçok yayın, kitaplar, bir bankanın yayınları, bilgisayar, cep telefonu, DVD ve CD’ler ele geçirdiklerini söyledi.  Sevindik, zanlının cep telefonu ve bilgisayar şifrelerini söylediğini yapılan incelemede “FETÖ”ye ait kayıtlar tespit edildiğini aktardı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Sevindik, zanlının TC-KKTC uyruklu olduğunu ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

“Zanlı O.A’ya ‘abi ya da hocam’ diye hitap ediliyor”

Daha sonra zanlı O.A. hakkında şahadet veren İsa Sevindik, “Türkiye Hükümetini yıkmak için darbe girişiminde bulunan FETÖ örgütüne üye olmak” suçlaması ile zanlının tutuklandığını aktardı.

20 Haziran’da tutuklanan zanlının örgüt içerisinde yönetici olduğu ve zanlıya “abi” ya da “hocam” diye hitap edildiğini aktaran Sevindik, zanlının 30 ayrı örgüt evinin sorumlusu olduğunu ve bu evlerde birçok sohbet toplantı gerçekleştirdiğini, evler ayarlayıp yerleştirmeler yaptığını tespit ettiklerini iddia etti. İsa Sevindik, zanlıya ait cep telefonları, bilgisayar, elektronik cihazların zapt edildiğini aktararak, bu telefonların incelemeye alındığını belirtti.

“Abla” sıfatlı bir zanlı aranıyor”

Zanlılara alınan 2 günlük tutukluluk süresi içerisinde zanlı S.G ve O.A.’nın birbirlerini tanımadıklarını söylediklerini ancak yapılan soruşturma kapsamında, işyerinde görüştüklerini ve birbirlerini tanıdıklarını tespit ettiklerini söyledi. Zanlıya ait elektronik cihazlarlın şifrelerini henüz kıramadıklarını, çalışmaların devam ettiğini aktaran Sevindik, zanlı O.A.’nın eşinin de aranmakta olduğunu aktardı. Zanlının eşinin örgüt içerisinde “Abla” sıfatıyla sohbetler ettiğini tespit ettiklerini aktaran Sevindik, bu şahısın KKTC’de olup sürekli yer değiştirdiğini söyledi.

“3 tane hücre evi tespit edildi”

30 hücre eviyle ilgili çalışmalar zarfında 3 adet evin tespit edildiğini, ancak bu evlerin 2’sinin boşaltılarak Nijerya uyruklu kişilerin yerleştirildiğini söyleyen Sevindik, ülkede öğrenci statüsünde olan ama iş insanı olan 4 kişinin de, zanlıya “Hocam, Abi” şeklinde hitap ettiklerinin tespit edildiğini vurguladı. Bu 4 kişiyle, zanlı arasındaki bağın ne olduğuna dair çalışma yapacaklarını söyleyen Sevindik, zanlının eşi ve 1 kişinin aranmakta olduğunu ifade etti. Elektronik cihazların çözümlenmesi halinde tahkikatın genişleyeceğini söyleyen Sevindik, tahkikat maksatlı zanlı O.A’nın 7 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.




Av. Mamalı: Poliste oluşturulan birim illegaldir

Avukat Barış Mamalı, tutukluk süresine itiraz etti. Mahkeme, itiraz üzerine duruşma yapılmasına karar verdi. Mamalı, soruşturmayla ilgili sorular yöneltti. Mamalı, bu meseleyle ilgili polisin içinde ‘özel birim’ oluşturulduğunu, bu birimin illegal bir birim olduğunu iddia ederek, polisin bu soruşturmayla ilgili direktifleri PGM’den değil GKK’dan aldığını ileri sürdü.

Ardından Savcı hitabını yaparak, 7 günlük sürenin verilmesini talep etti. Avukat da bu talebin fazla olduğunu ileri sürdü.

Biri tutuklu, biri serbest

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, meseleyle ilgili tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı O.A’nın 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. Diğer zanlı S.G hakkındaki soruşturmanın da tamamlanması nedeniyle, zanlının tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslime etmesine, 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve iki haftada 1 poliset ispat-ı vücut etmesine direktif verdi. 

 

Bu haber toplam 3900 defa okunmuştur
Etiketler :