1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “2500 TL maaşı var, üzerine kayıtlı 4 araç bulundu”
Polis: “2500 TL maaşı var, üzerine kayıtlı 4 araç bulundu”

Polis: “2500 TL maaşı var, üzerine kayıtlı 4 araç bulundu”

Girne’de kara para aklama suçuyla ilgili olarak hakkında soruşturma açılan belediye işçisi S.M.M.B’nin üzerine kayıtlı biri lüks 4 araç tespit edildi, tutukluluk 8 gün daha uzatıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne- Çatalköy’de 30 Eylül gecesi meydana gelen tecavüz olayıyla ilgili tutuklanan zanlı T.M’ye kefil girmek için mahkemede şahadet veren 27 yaşındaki S.M.M.B, Mahkemenin emri üzerine hakkında kara para aklama soruşturması açılması ardından yeni bilgiler ortaya çıktı. Mali polis tarafından evinde arama yapılan ve aramada birçok kişiye ait banka hesap bilgileri ve yüksek miktarda cüzdanları bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan S.M.M.B’ye ait bir adet Range Rover marka araç tespit edildi. Ayrıca zanlının üzerine kayıtlı biri Mazda RX olan 3 adet daha araba olduğunun tespit edildiği açıklanan zanlı S.M.M.B.’nin kardeşi de polise bilgi vermekten kaçınması üzerine, tespit edilerek tutuklandı, tasarrufundaki Range Rover marka araç da emare alındı. 

“Range Rover araç tespit edildi”

Zanlı S.M.M.B. Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi Yasasına bağlı olarak dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Mustafa Atakara ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Atakara, meseleyle ilgili olarak Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Yahya Suiçmez’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Suiçmez, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Suiçmez, zanlı S.M.M.B’nin Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi Yasası altında soruşturma başlatıldığı ve tutuklandığını aktararak, bu kapsamda zanlının evinde yapılan aramada birçok kişiye ait banka hesap bilgileri ve yüksek meblağda banka cüzdanı bulunduğunu aktardı. Suiçmez, zanlının mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde zanlıya ait Range Rover marka araç tespit edildiğini söyledi.

Zanlının değeri 32 bin sterlin olan Range Rover marka aracı 50 bin TL peşin para ödeyip, her ay 6 bin TL taksitle arabayı satın aldığını belirten polis, zanlının belediyede işçi olduğunu ve 2500 TL maaş aldığını aktardı. Zanlının adına kayıtlı 3 adet daha araba bulunduğunu, bu araçlardan 2’sinin emare alındığını aktardı

“3 adet araç daha bulundu”

 Zanlının değeri 32 bin sterlin olan bu araç için 50 bin TL peşin para ödeyip, her ay 6 bin TL taksitle arabayı satın aldığını belirten Suiçmez, zanlının belediyede işçi olduğunu ve 2500 TL maaş aldığını aktardı. Bu konuyla ilgili zanlının kardeşinin polise bilgi vermesini istediklerini ancak kardeşinin bilgi vermekten kaçınması üzerine tutuklandığını aktaran Suiçmez, kardeşinin tasarrufunda da sahibi yurt dışında bulunan başka bir Range Rover marka araç tespit edildiğini söyledi. Suiçmez, zanlının kardeşinin bir şirketin çamaşırhanesinde çalıştığını ve 3 bin TL maaş aldığını aktardı.

Suiçmez, zanlının evinde bulunan yüksek meblağlardaki banka hesaplarıyla ilgili banklardan cevap beklendiğini belirterek, yapılan ileri soruşturmada zanlı S.M.M.B adına kayıtlı 3 adet daha araba bulunduğunu, bu araçlardan 2’sinin emare alındığını aktardı. Zanlının belediyeden ayrı özel bir şirkette şoförlük yaptığını da söyleyen Suiçmez, zanlıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini dolayısıyla 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

8 gün tutukluluk

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, soruşturmanın halen devam ettiğini, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı S.M.M.B’nin 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 4663 defa okunmuştur
Etiketler : , ,