1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Polis, 1 kişiyi arıyor!
Polis, 1 kişiyi arıyor!

Polis, 1 kişiyi arıyor!

Lefkoşa Surlariçi’nde Orhan Kürşad, Emrah İbrahimoğluları ve Derviş Bora Savarona’nın darp meselesindeki 3 zanlıya 3 gün ek tutukluluk…

A+A-

 

Kamuoyu gündemine oturan, Lefkoşa’da geçtiğimiz akşam Orhan Kürşad, Emrah İbrahimoğluları ve Derviş Bora Savarona’nın ciddi şekilde darp edilmesi olayıyla ilgili polis 1 kişinin peşinde

Ayşe GÜLER

Kamuoyu gündemine oturan, Lefkoşa’da geçtiğimiz akşam Eski Cumhurbaşkanlarından Rauf Raif Denktaş’ın torunu Orhan Kürşad, Emrah İbrahimoğluları ve Derviş Bora Savarona’nın ciddi şekilde darp edilmesi olayıyla ilgili polis 1 kişinin daha arandığını açıkladı.

Geniş çaplı araştırma yürüten polis ekipleri, dün meseleyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklanan isimlerinin baş harfleri H.Ç, M.A ve A.K’yi ek tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkararak, aleyhlerinde 3 gün daha tutukluluk kararı aldı.

3 EK TUTUKLULUK KARARI SONRASINDA AİLELER BAYILDI… Meseleyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklanan isimlerinin baş harfleri H.Ç, M.A ve A.K dün mahkemeye çıkarılarak, aleyhlerinde 3 gün daha tutukluluk kararı aldı. Karar sonrasında zanlı yakınları mahkeme koridorlarında baygınlık geçirdi

Dünkü duruşmayı hem zanlıların hem de ciddi şekilde darp edilen Kürşad, İbrahimoğluları ve Savaronı’nın aileleri de takip etti.
3 zanlının ailesi, 3 günlük tutukluluk kararının ardından fenalık geçirdi, mahkeme koridorlarında bayıldı.

Özdemir yeminli şahadet verdi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen, polis memuru Kenan Harun Özdemir’i mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis memuru Özdemir, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı. 
Özdemir, 17 Şubat tarihinde Lefkoşa’da Surlariçi bölgesinde saat 23.00 sıralarında ‘kendilerine laf attıkları gerekçesiyle’ yanlarından geçen Orhan Kürşad, Emrah İbrahimoğluları ve Derviş Bora Savarona’ya saldırarak darp ettiklerini söyledi.
Zanlıların Orhan Kürşad’ın yüzüne votka şişesiyle vurarak, yüzünde kesikler oluşmasına neden olduklarını ifade eden Özdemir, alınan 3 günlük tutukluluk süresince yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdi.

Kamera görüntüleri incelendi

Özdemir, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğini belirterek, 3 zanlı ile birlikte farklı bir zanlının da birlikte gittiğinin göründüğünü söz konusu şahsın arandığını ifade etti.
Tahkikatın sürdüğünü, olayla ilgili aranan şahıs olduğunu yineleyen Özdemir, zanlıların 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatlar…

Mahkeme söz alan zanlı avukatlarından Levent Kızılduman, tahkikatın tamamlandığını savunarak, talep etilen tutukluluk süresine itiraz etti.
Zanlı avukatlarından Cansu Nazlı ise talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmadı.

Zanlı H.Ç: Bir çocuğu dövmeye çalıştılar

Mahkemede avukatı olmadığı için söz alan zanlı H.Ç ise özetle şunları söyledi: 3 kişi oturuyorduk, çıkıştılar. Büyük Han’ın orda önümüzdeki geçtiler, bize laf attılar. Bir çocuğu dövmeye çalıştılar. Biz de ‘ne oluyor’ dedik. Sonrasında kavga çıktı.

3 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında ise Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


Psikolojik travma, yanakta 6 dikiş, burnunda kesik var

Hatırlanacağı üzere olay sonrasında Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yüzüne votka şişesi vurulması nedeniyle yanağına 6 dikiş atılan Orhan Kürşad’ın babası, spor yazarı Songuç Kürşad, YENİDÜZEN’e konuşmuş, büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtmişti.

Kürşad, oğlunun yanağı dışında burnuna da kesik nedeniyle dikiş atıldığını, darbeye bağlı olarak sol gözündeki kılcal damarın patladığını ve şişlik meydana geldiğini aktarmıştı.

Oğlunun şu anda evde dinlendiğini, psikolojik travma yaşadığını söyleyen Kürşad, olayda yaralanan Savarona ve İbrahimoğluları ile ilgili de bilgi vermişti.

Kürşad, Derviş Bora Savarona’ya kırık şişe parçasıyla saldırdıklarını bu nedenle de parmağının kesildiğini kaydederek, Emrah İbrahimoğluları’nın çenesinde ve yanağında ise darbeye bağlı olarak şişlik meydana geldiğini belirtmişti.

 “Yapılan saldırının cezasız kalmayacağına olan güvenim içimizi rahatlatmakta…”

Saldırıya uğrayan Kürşad ise, olay sonrasında sosyal medya hesabından şunları paylaşmıştı: Önemli olanın bizlere yapılan saldırının bir bölgeye, kitleye veya zümreye indirgemeden, bir gün hepimizin başına gelebiliri düşünerek, konuyla ilgili bilimsel ve eğitimsel girişimler başlatarak bölgeyi kurtarmakla çözüm üretmek olduğunu düşünüyorum. Yapılan saldırının hiç bir şekilde cezasız kalmayacağına olan güvenim içimizi rahatlatmakta. Bir insanın yüzüne şişeyle vurarak öldürmek için hasar vermek kabul edilebilir ve hiç bir kesim için anlaşılabilir bir şey olduğunu sanmıyorum. Yüzümün çeşitli yerlerinde dikişler, hepimizin çeşitli bölgelerinde morluklar ve şişlikler dışında çok şükür daha ciddi bir şeyimiz yok. Şükrediyoruz ki daha kötü bir haberle siz sevenlerimizin karşısına çıkmadık. Şimdi daha iyiyiz, arayan soran tüm dostlardan Allah razı olsun… Şu anda dünden daha iyi yarından daha kötüyüz.

Büyükelçilikten de sert açıklama gelmişti!

Öte yandan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği, 17 Şubat’ta Lefkoşa Surlariçi’nde 3 kişinin darp edildiği olayın faillerini kınayarak, olaya karışan Türkiye vatandaşlığına da sahip 3 kişinin tutuklanması ve olayla bağlantısı olduğu düşünülen 3 kişinin arama çalışmalarının hızla sürdürülüyor olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtmişti.

 Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yaralılara acil şifa dileğinde bulunularak, KKTC halkının birlik ve bütünlüğüne tehdit niteliğinde olan bu ve benzeri olayları tasvip etmenin mümkün olmadığı kaydedilmişti.
Açıklamada, söz konusu olayın, KKTC toplumu içinde belirli bir kitlenin hedef haline getirilmesine vesile teşkil etmemesinin önemi vurgulanmıştı.

Bu haber toplam 3623 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler