1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Podyum ve lider değişmedi, kazanan değişti
Podyum ve lider değişmedi, kazanan değişti

Podyum ve lider değişmedi, kazanan değişti

Geçtiğimiz haftasonu Boğaz – St. Hilarion yolunda keyifli bir yarış izledik.

A+A-

Çağın Özılgaz

Yıldıray Debreli Tırmanma Şampiyonası’nın Çocuk Metal sponsorluğunda yapılan 2. Oğuz Özyalçın Yarışı, 2.5 kilometrelik parkurda 17 yarışmacının katılımı ile yapıldı.  Yarışa son şampiyon Deniz Denner, birincilikleri bulunan Doğa Koyuncu, Mehmet Çocuk ve bu senenin iddialı yarışmacılarından Salih Çelikkaya, Şenol Çelebci gibi yarışmacıların kayıt yaptırmasıyla yarış öncesinden de yarışın ne kadar heyecanlı geçeceğinin sinyallerini alabiliyorduk. Nitekim öyle de oldu.

İlk yarışın üçüncüsü Salih – İbrahim Çelikkaya yarışı kazanırken, ilk yarışın birincisi Doğa Koyuncu ikinci, ilk yarışın ikincisi Mehmet Çocuk – Melih Pastırmacı ise üçüncü oldular. Böylece ilk yarışta oluşan podyum bu yarışta da değişmemiş oldu. Şenol Çelebci – Fahri Özeler ikilisi ilk yarışta olduğu gibi bu yarışta da 4’üncü olurken, Deniz Denner mekanik arıza yaşayarak 5’inci sırada kaldı.

Git gide güçlenen ve hızlanan araçlarla, keyif veren tırmanma yarışlarında St. Hilarion parkurunun derecesi de 1:26’ya kadar inmiş oldu. 2013 sezonunda Özhan Karaduman 1:35, geçtiğimiz sezon Mehmet Çocuk 1:33’lük derece elde etmişti. Çelikkaya kardeşler elde ettikleri bu derece ile kariyerlerindeki ilk birinciliklerini almayı başarmış oldular.

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur