1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Plümer anısına yarışacaklar
Plümer anısına yarışacaklar

Plümer anısına yarışacaklar

Kuzey Kıbrıs Off-Road Derneği, sezonun dördüncü yarışını Fazıl Plümer anısına organize etti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kuzey Kıbrıs Off-Road Derneği, sezonun dördüncü yarışını Pazar günü Fazıl Plümer anısına gerçekleştiriyor. Gönyeli’de Plümer Koruluğu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik 1 kilometrelik bir parkurda sabah saat 09.30’da başlayacak. İki kategoride gerçekleştirilecek olan Fazıl Plümer yarışında 2000 cc üstü ve altı olmak üzere yapılacak.

Baştaş: “Faaliyetlerimiz gün geçtikçe artıyor”
Konu ile ilgili olarak dün Lefkoşa Eziç Restorant’ta bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşma yapan derneğin kurucu üyesi ve organizasyon sorumlusu Ahmet Baştaş, 2008 yılında kurulan bir dernek olduklarını, gün geçtikçe faaliyetlerini arttırdıklarını kaydetti. Baştaş birkaç yıl içerisinde faaliyetlerini daha profesyonel seviyede yapmayı planladıklarını bu vesile ile ilk kez spor basını ile buluştuklarını belirtti. Baştaş, basın ile ilişkileri geliştirerek bu spora gönül verenlere daha iyi yakınlık kurmayı hedeflediklerini ve destek veren sponsorlara teşekkür ettiklerini dile getirdi.

“Spor iki ülkeyi birleştirdi”
Ahmet Baştaş 2008 yılında 5 arkadaş derneği kurma kararını aldıklarını belirtirken Lefkoşa’nın iki kesiminde gerçekleştirilen CNP Asfalistiki Cyprus Rally’nin Özel Seyirci Etabı’na da atıfta bulunarak “Bir spor 2 ülkeyi bir araya getirdi. Bu açıdan önemli bir organizasyondu. Bizler de uluslararası seviyede yarışmak ve organizasyonlar yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Kurtbaş “Plümer anısına yarışacaklar”
Kuzey Kıbrıs Off-Road Derneği başkanı Mehmet Kurtbaş yaptığı konuşmada Pazar günü gerçekleşecek yarışta katılımcıların Fazıl Plümer adına yarışacaklarını belirtti. Kurtbaş derneğin düzenlediği organizasyonlara gün geçtikçe katılımın arttığını, sadece yarış değil doğa gezileri de düzenlediklerini ve bu gezilere de ilginin büyük olduğunu belirtti.

Gürcan “Heyecanlı bir parkurda yarışacaklar”
Dernek yönetim kurulu üyesi Kemal Gürcan yaptığı konuşmada organizasyon hakkında bilgi verdi. Gürcan Pazar günü yarışın 2000cc üstü ve altı olmak üzere iki kategoride yapılacağını, şu ana kadar 26 aracın kayıt yaptırdığını söyledi. Yapılacak teknik kontrollerin ardından Pazar günkü yarışta katılımcıların heyecanlı ve çamurlu bir parkurda mücadele edeceğini söyleyen Gürcan, Off-Road gezi ve yarışlarına ilgi duyan herkesi beklediklerini kaydetti. Gürcan derneğin 175 üyesi olduğunu faal olan üyelerin sayısının ise 75-80 kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur