1. HABERLER

  2. SPOR

  3. PLAY-OUT ŞEKİLLENİYOR
PLAY-OUT ŞEKİLLENİYOR

PLAY-OUT ŞEKİLLENİYOR

K-Pet Süper Lig’de 26 haftalık maraton bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak

A+A-

 

 

K-Pet Süper Lig’de normal sezon bugün oynanacak 26’ncı hafta karşılaşmaları ile tamamlanacak. Yenicami’nin lig şampiyonluğunu ilan etmesi, Gönyeli ile Lapta’nın lige veda etmesinin ardından Çetinkaya ile birlikte Play-out hattı içerisinde yer alacak olan takımlar bugün kesinlik kazanacak. Mağusa Türk Gücü – Cihangir, Çetinkaya – Bostancı Bağcıl, Mormenekşe – Gençler Birliği ve Serdarlı – Lefke karşılaşmaları Play-out içerisinde yer alacak olan takımları belli edecek.

MTG ve Bağcıl’ın ihtimalleri
Play-out potasını yakından ilgilendiren karşılaşmalar sonunda ikili, üçlü, hatta dörtlü averajlarla kimin bu potanın dışında kalacağı belli olabilir. Mağusa Türk Gücü ve B.Bağcıl takımlarından biri kazanır, diğeri puan kaybı yaşarsa kazanan takım Play-out dışında kalacak.
K.Kaymaklı’ya konuk olacak olan Y.Boğaziçi’nin mağlup olması, Mağusa Türk Gücü ve B.Bağcıl’ın rakiplerini mağlup etmesi ile birlikte bu üç takımın puanları 37 olacak.

Oluşacak 3’lü averajla birlikte Y.Boğaziçi ve Mağusa Türk Gücü Play-out dışında kalırken B.Bağcıl içeride yer alacak. Eğer Y.Boğaziçi K.Kaymaklı deplasmanından puan veya puanlar çıkarırsa, Mağusa Türk Gücü ve B.Bağcıl’ın olası galibiyetleri bu iki takımın puanlarını 37 yapacak. İkili averajda B.Bağcıl ve Mağusa Türk Gücü’nün arasındaki maçlarda takımlar 1’er galibiyet alıp 4’er gol attığı için genel averaja bakılacak. Genel averajda üstün konumda bulunan B.Bağcıl rahat bir nefes alırken Mağusa Türk Gücü Play-out oynayacak.

Dörtlü averaj olasılığı
Bu hesaplamaların en ilginci dörtlü averaj olma ihtimalinin olması. B.Bağcıl ile Mağusa Türk Gücü berabere kalırsa ve G.Birliği ile Serdarlı galip gelirlerse bu dört takımın puanları 35’er olacak. Dörtlü averaj sonunda Mağusa Türk Gücü Play-out dışında kalacak ve diğer 3 takım Çetinkaya ile birlikte Play-out oynayacak.

Serdarlı’nın ihtimalleri
Serdarlı’nın Play-out dışında kalması için öncelikle konuk edeceği Lefke’yi mağlup etmesi gerekecek. Ardından Mağusa Türk Gücü ve B.Bağcıl’ın kaybetmesi, G.Birliği’nin de puan kaybı yaşaması Serdarlı’yı Play-out dışına taşıyacak. Ancak Serdarlı kazanırsa ve Mağusa Türk Gücü ile B.Bağcıl beraberlikle haftayı tamamlarsa, G.Birliği de puan kaybı yaşarsa, Serdarlı, MTG ve Bağcıl’ın puanları 35’er olacak ve üçlü averajla MTG potanın dışında kalacak. Serdarlı ile B.Bağcıl Play-out oynayacaklar.

G.Birliği’nin ihtimalleri
G.Birliği’nin Play-out dışında kalması için Serdarlı’nın puan kaybı yaşaması, Mağusa Türk Gücü ve B.Bağcıl’ın mağlup olması gerekiyor. G.Birliği kazanır, Serdarlı puan kaybı yaşar, B.Bağcıl ile Mağusa Türk Gücü berabere kalırsa G.Birliği, MTG ve Bağcıl’ın puanları bu sefer 35 olacak ve üçlü averajla MTG dışarda kalacak.

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur