1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Piyasaya 'emlak' dopingi
Piyasaya emlak dopingi

Piyasaya 'emlak' dopingi

Emlakçılar, tapu harçlarının indirilmesi ve yabancıların edinebileceği konut veya apartman dairesi sayısının 3’e çıkarılmasının piyasada hareketlenmeye neden olacağını belirtti

A+A-

Didem MENTEŞ
Bakanlar Kurulu tarafından emlak sektörüyle ilgili alınan kararlar sektör temsilcilerini memnun etti. Tapu harçlarının indirilmesi ve yabancıların edinebileceği konut veya apartman dairesi sayısının 3’e çıkarılmasıyla ilgili kararlara destek veren emlakçılar,  alınan kararların ‘pozitif’ olup piyasayı rahatlatacağını ancak eksik kalan noktalar olduğuna dikkat çekti. Emlakçılar, yeninden başlayan kapsamlı müzakere görüşmelerinin de bir süre sonra etkisini gösterebileceğini, çözüm olması halinde emlak sektöründe artış yaşanabileceğini vurguladı.
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, tapu harçlarında ilk konutu alan kişinin kayıt ücretini % 1 öderken, ikinci konut alımında % 3 ödemesinin doğru olmadığını söyledi.
Hükümetten, birçok inşaat firmasının % 300- 400 bin ve 1 milyon TL KDV alacağı olduğunu vurgulayan Sungur, Hükümetin KDV alacaklarını stopaj ödenekleri karşılığında sağlayabileceğini vurguladı.
Hasan Sungur, yabancıların konut alımlarının 3’e çıkarılmasının olumlu olup, kararda teknik bilgilerde belirsizlik yandığını vurgulayarak, Hükümetin eksik noktaları gidermesi gerektiğini vurguladı.

Sungur: “Kararları destekliyoruz ama eksik yönleri var”
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, emlak sektörüyle ilgili alınan kararların yerinde ve olumlu olduğunu belirterek, tapu harçları ve yabancılara uygulanacak emlak alımlarıyla ilgili bazı eksiklikler olduğunu vurguladı.

“KDV karşılığında stopaj alınsın”
Hükümetten, birçok inşaat firmasının % 300- 400 bin ve 1 milyon TL KDV alacağı olduğunu vurgulayan Emlakçılar Birliği Başkanı, Hükümetin KDV alacaklarını stopaj ödenekleri karşılığında sağlayabileceğini vurguladı.

“Piyasa adına olumlu adım atılmıştır”
Emlak-Extra Direktörü Ziya Toygan, emlak sektöründeki vergilere uygulanan indirimin ve yabancıların ev ya da arsa alımındaki arştın piyasaya olumlu yansıyacağını vurgulayarak, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu geçecek bir sürecin emlak sektöründe de ciddi bir hareket yaratacağını söyledi.

“Kararlar etkisini gösterecek”
İleriki günlerde alınan Bakanlar Kurulu kararlarının piyasada etkisini göstereceğini belirten Landmark Estate Direktörü Feridun Kılıç, bir çözüm olması halinde piyasanın canlanacağına dikkat çekti.

“İnanılmaz derecede pozitif bir karar”
RE/MAX Golden Estates Direktörü Dengiz Kürşat ise tapu harçlarının düşürülmesinin pozitif bir adım olduğunu, yabancılara  yönelik alınan 3 konut ya da arsa hakkının daha fazla artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Bu haber toplam 3626 defa okunmuştur
Etiketler :