1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pisteki kaza ölüm getirdi
Pisteki kaza ölüm getirdi

Pisteki kaza ölüm getirdi

Olay sonrası Stewart-Haas takımından yapılan açıklamada, sürücüleri Stewart'ın yara almadan kurtulduğu kaza "trajik" olarak niteledi

A+A-

ABD'de düzenlenen bir yarışta, kaza sonrası aracını terk ederek piste çıkan 20 yaşındaki sürücü Kevin Ward, Amerikan Ulusal Stok Otomobil Yarışları'nda (NASCAR) mücadele eden Stewart-Haas takımının pilotu Tony Stewart'ın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.
     
NASCAR'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, talihsiz olay, 43 yaşındaki pilot Stewart'ın ABD'nin New York eyaletindeki Canandaigua kentiyle aynı adı taşıyan pistte katıldığı "dirt track" (toprak ve çakıllı bir parkurda yapılan yarış) yarışında meydana geldi.
     
Stewart'ın kullandığı 14 numaralı araç ile Ward'un pilotajındaki 13 numaralı araç, viraj sırasında temas etti. Virajı dışarıdan aldığı için pistin duvarına çarparak mücadeleyi noktalamak zorunda kalan Ward, otomobilden dışarı çıktı. Yarış dışı kalmanın öfkesiyle, kazadan sorumlu tuttuğu Stewart'ın 14 numaralı otomobilini bulmak için pistte yürümeye başlayan Ward, NASCAR pilotunun çarpmasıyla yerde kaldı. 20 yaşındaki Ward, ambulans ile hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.
     
Olay sonrası Stewart-Haas takımından yapılan açıklamada, sürücüleri Stewart'ın yara almadan kurtulduğu kaza "trajik" olarak nitelenerek, "Dualarımızla, ailesi ve arkadaşlarının yanındayız. Hala kazanın ayrıntılarını bulmaya çalışıyoruz. Bu zor zamanımızda gösterdiğiniz anlayış için minnettarız" ifadeleri kullanıldı.
     
Ontario Bölgesi Şerifi Philip Povero ise Ward'un ölümüne neden olan Stewart'ın polisle "tam işbirliği" içinde olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

(AA)

Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur