1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Piste çıktıysam, beni tutan olmayacak”
“Piste çıktıysam, beni tutan olmayacak”

“Piste çıktıysam, beni tutan olmayacak”

Türkiye’nin başarılı atletlerinden Nevin Yanıt çalışmalarını Lefkoşa’da sürdürüyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye’nin son dönemlerde yetiştirdiği en iyi atletlerden biri olarak gösterilen Nevin Yanıt çalışmalarını Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştiriyor. Eşinin askerlik görevi için buraya gelmesi ile birlikte uzun bir süre Kuzey Kıbrıs’ta kalacak olan Nevin Yanıt, çalışmalarını Lefkoşa’da Atatürk Stadı’nda ve Atletizm Federasyonu Spor Salonu’nda sürdürecek. Nevin Yanıt dün gerçekleştirdiği antrenman esnasında Yenidüzen Spor Servisi’nden Burhan Gürkan ve Eren Şişik’in sorularını cevapladı. Yanıt, aldığı ceza ve gelecekteki hedeflerine kadar birçok soruya yanıt verdi.

Yanıt: “Kıbrıs’ı ayrı bir ülke olarak görmüyorum”
“Burasını ben ayrı bir ülke olarak görmüyorum” diyen Yanıt şunları kaydetti: “2006 yılında da ben buraya Milli Takım ile kampa gelmiştim ve çok memnun kalmıştık. Benim çıkışım o süre içerisinde olmuştu. İlk 2006 yılında zaten ben İspanya’da 13 saniyenin altında koşarak zirve yapmıştım. Son zamanlarda kötü bir olay yaşadım. Bununla birlikte baktığım zaman çok iyi şeyler de yaşadım, evlendim. Yavaş yavaş herşeyi yoluna koyduğum zaman çok daha iyi ve güzel düşünebiliyorum”

“Eğer bu piste çıktıysam, beni tutan olmayacak”
Nevin Yanıt “Neredeyse bir buçuk yıldır cezam devam ediyor. İnşallah bu 2 yılla tamamlanır ve ben 8 ay sonra pistlere dönerim. Eğer öyle olursa 2015 Mart ayında ilk Avrupa Şampiyonası’na çıkacağım. Orada tabiki ilk hedefim final yarışmak olacak çünkü bir buçuk yıldır hiçbişey yapmıyorum ve Mersin’de bu ay çivili giymeye başladım. Çok zor bir dönemden geçtim, psikolojik olarak çok yıprandım. Eğer ben şu piste çıktıysam, beni tutan olamayacak. Sadece kafamda bu var. Şu anda tek başıma antrenmanlarımı sürdürüyorum. Ayaklarım yere bastığı sürece hiçbir zaman yenilmedim, yenilmeyeceğim de”

“İnsanlar bana inanıyor”
“Arkamda çok büyük destek var, insanlar bana inanıyor. Avrupa Şampiyonu olmak kolay değil ve ben 2 defa açık, bir defa 23 yaş altı ve bir defa salon Avrupa şampiyonu oldum. Son zaten Salon Avrupa Şampiyonası’nda böyle bir şey oldu. Halen gitmedi ama belki de madalyam gidecek, ortada birşey yok. Ama madalyam giderse ben tekrardan o madalyayı alabilmek için mücadele edeceğim 2015’te. Ondan sonraki en büyük hedefim 2016’da Olimpiyatlarda madalya almak”

“Yeni bir Nevin’le başaracağım”
“Antrenörüm olmasa da şu anda gidebileceğim yere kadar gideceğim. İnşallah iyi bir antrenörle, bu kafayla, yeni bir Nevin'le, eşimin desteği ile bunu başaracağım. Eşim Kuzey Kıbrıs’ta askerliğini yapıyor. Bende burada antrenmanlarımı yapıyorum. Bu bana inanılmaz bir güç oluyor. Hem ona, o da bana güç veriyor. Onun askerliği bitene kadar burada kalmayı düşünüyorum”

Gençlere tecrübelerini aktarmak istiyor
“Küçükken Süreyya Ayhan’ı izleyerek büyük. Ben hep bir Türk kadını bunları başarabiliyorsa bende başarabilirim dedim. Benim buraya gelişim benden küçük sporcuların ufkunu geliştirecektir. Nevin Yanıt yapabiliyorsa biz de yapabiliriz diyecektirler. Burada da sprinte büyük önem var, iyi dereceler olduğunu duydum. Bende burada olduğum sürece elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum”

Atatürk Stadı’nda çalıştı
KKTC Atletizm Federasyonu tarafından karşılanan rekortmen atlet dün akşam saatlerinde Atatürk Stadı’nda antrenman yaptı. Yanıt, özellikle son iki Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ‘100 metre engelli’ branşında elde ettiği birinciliklerle ‘Avrupa Şampiyonu’ unvanını kazanmıştı. Ayrıca 2012 Londra Olimpiyatları’nda kısa mesafede final koşan ilk Türk atlet de olan Nevin Yanıt burada 5. gelerek madalya alamamıştı.

Öğle yemeğini Kebapçıoğlu’nda yedi
Dün öğle saatlerinde Göçmenköy’ün sevilen mekânlarından Kebapçıoğlu Restorant’ta yemek yiyen Nevin Yanıt’ın hayranlarının ilgisinden memnuniyet duyduğu ve hayranlarının da başarılı atletle anı fotoğrafı çektirdiği öğrenildi.

Bu haber toplam 1639 defa okunmuştur