1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Pilli, KTGB'yi ziyaret etti
Pilli, KTGB'yi ziyaret etti

Pilli, KTGB'yi ziyaret etti

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde gazeteciler ve basın çalışanlarına test yapma çalışmalarını yerinde takip etti.

A+A-

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde gazeteciler ve basın çalışanlarına test yapma çalışmalarını yerinde takip etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Pilli, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'nin 7 kişilik tarama ekibi tarafından gerçekleştirilen testler hakkında bilgi alıp, basın örgütlerinin temsilcileriyle sohbet etti.

BASIN ÖRGÜTLERİNDEN AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜR

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığı ile ciddi bir mücadele verilirken görev başında olan basın sektörü çalışanlarının da risk grubunda olduğu gerçeğinden hareketle geçen hafta BRTK personeli ile başlayan test işlemleri bugün de Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tesislerinde büyük bir titizlikle tamamlanmıştır.

Sağlık Bakanı Sayın Ali Pilli'nin de bir süre yerinde ziyaret ederek bilgi aldığı tarama çalışmalarında 260 basın emekçisi hızlı teste tabi tutulmuştur.

Sağlık Bakanlığı, hızlı testte pozitif çıkan kişi varsa, direkt temas kurarak tetkik ve PCR testi için hastaneye davet edildiğini bildirmiştir. Yani bakanlık tarafından aranmayan HERKES NEGATİF çıkmış demektir.

Basında örgütlü sendika ve birlikler olarak gösterdiği hassasiyet ve ilgiden dolayı Sayın Bakan Ali Pilli'ye, taramalar büyük bir titizlik, özveri ve güleryüzlülükle gerçekleştiren hemşirelere, laboratuvar ve ileri tetkik aşamalarını gerçekleştiren bütün sağlık çalışanlarına, testler sırasında her türlü hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyan basın emekçilerimize, taramalar sırasında görev üstlenen yönetici, çalışan ve üyelerimize ve tesislerini hizmetimize sunan Paradise Park işletmesi yönetici ve personeline en içten teşekkürlerimizi sunarız.

KTGB
BASIN SEN
BAYSEN
KTAMS
DEVİŞ
HABER KAMERAMANLARI DERNEĞİ
KTSYD
DIŞ BASIN BİRLİĞİ

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
Etiketler : , ,