1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Pile'deki çocuklara PCR testi
Pile'deki çocuklara PCR testi

Pile'deki çocuklara PCR testi

Pile köyünde yaşayan Kıbrıslı Türkler dün yine barikattaydı. 0-12 yaş arası 72 çocuk ve 9 yetişkine PCR testi yapıldı.  

A+A-

 

Devrim DEMİR

Karma köy Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin kuzeye geçişlerinde yaşanan sorunların çözümü için bir adım daha atıldı. 12 yaş altı çocukların PCR testi olmadığı için kuzeyden güneye dönüşlerde SBA barikatında yaşanan sorun “çocuklara PCR testi” yapılarak çözüldü.  Öğlen saat 13.00 sıralarında 72 çocuk ve 9 yetişkine test yapılırken, aileler oldukça gergindi. Beyarmudu barikatında yaklaşık iki buçuk saat süren test işlemlerinde, çocuklar sıkıntılı anlar yaşadı.

Bazı çocuklar işlem sırasında gözyaşlarına boğulurken, aileler ve sağlıkçılar arasında gergin anlar yaşandı.

Yeni doğmuş bebeğe de işlem yapıldı…

Pile muhtarı Veysal Güden, işlemler esnasında hem orda bulunanlara hem de sağlıkçılara yardımcı oldu. Aralarında yeni doğmuş bebeğin de bulunduğu 0-12 yaş 72 çocuk ve 9 yetişkine test yapıldı.

İşlemler sırasında özellikle küçük çocukların sıkıntılı anlar yaşadığı gözlemlenirken, işlemler sırasında korkan çocuklar gözyaşlarına boğuldu.

Aileler öfkeliydi…

Barikata yeniden test işlemi için gelen onlarca Kıbrıslı Türk öfkeliydi. Çocukları için barikatta sıra bekleyen aileler, süreçten dolayı psikolojilerinin bozulduğunu, bir evde anne ve babaya test yapıldığını yeni doğmuş ve küçük çocuklara testin neden istendiğine anlam veremediklerini söylediler. 

Barikatta gergin anlar yaşanmıştı…

PCR testi yapılmayan 12 yaşın altındaki çocukların geçiş noktasından Pile’ye dönüşüne izin verilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine, bir grup köylü 24 Haziran tarihinde ‘SBA barikatında’ eylem yapmıştı.

İngiliz Polisi Beyarmudu Geçiş Noktası’ndan kuzeye geçmek isteyen Kıbrıslı Türklerin çocuklarına PCR testi olmadığı için Pile’ye dönüşlerinde izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine bir grup Kıbrıslı Türk kucaklarında çocuklarıyla geçiş noktasında eylem yaparak yolu kapatmıştı.

p3-021.jpg

p2-044.jpg

p1-051.jpg

p4-011.jpg

Fotoraflar: Devrim Demir

Bu haber toplam 5930 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler