1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Pile'de kaçakçılık operasyonu
Pile'de kaçakçılık operasyonu

Pile'de kaçakçılık operasyonu

Kıbrıs Gümrük makamları, karma köy Pile’de sakin A.M.S. isimli Kıbrıslı Türk’e ait fırına baskın düzenledi. 

A+A-

Kıbrıs Gümrük makamları, karma köy Pile’de sakin A.M.S. isimli Kıbrıslı Türk’e ait fırına baskın düzenledi. 
Fileleftheros ve diğer gazeteler, gümrükçülerin BM Barış Gücü’nden izin alarak Salı gecesi saat 19.30’da gerçekleştirdiği baskında, A.M.S ’ye ait fırında “fırıncılıkla alakası bulunmayan, gümrük bedeli 88 bin, piyasa değeri 300 bin Euro olduğu tahmin edilen” ürünlerle karşılaşıldığını iddia etti.
İddiaya göre fırında, gümrüksüz (kaçak) mal bulundurmaktan tutuklanan bir Kıbrslı Rum gencin  Larnaka Mahkemesi’nde verdiği ifade üzerine baskın yapılan binada 655 karton sigara, bin 82 paket sigara, 263 bin 232 gram sarma sigara tütünü, 3,5 kilo nargile tütünü, 688 (dal) puro ve 58 büyük puro, 38 kutu Türk menşeli uyarıcı hap ve çeşitli cinsel amaçlı içeriğe sahip paket bulundu. Binanın soğutucu odasında ise 38 düzine pulya saptandı.
Gazete A.M.S. hakkında tutuklama emri bulunduğunu, fırın binasında bulunan iki çalışanının ise tutuklandığını kaydetti.
Gümrük yetkililerinin, Pile içerisinde ana cadde üzerindeki fırına baskınının BM Barış Gücü mensuplarının huzurunda gerçekleştiği de kaydedilen habere göre, A.M.S.’nin Kıbrıslı Türk komşularının haber vermesi üzerine Kıbrıslı Türk polisler bölgeye gitti ve işlemi izledi. 
Gazete A.M.S ’nin Kıbrıslı Türk polislerin varlığından “cesaret alarak” kendisini sorgu için almak isteyen Kıbrıslı Rumlara itiraz ettiğini, bu nedenle hakkındaki tutuklama emrinin yerine getirilemediğini ancak bu emir için de Barış Gücü’nden yardım isteneceğini haberine ekledi. 
 

Bu haber toplam 3655 defa okunmuştur
Etiketler : ,