1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. "Pile Sizi Çağırıyor"
"Pile Sizi Çağırıyor"

"Pile Sizi Çağırıyor"

İki toplumlu Pile Barış Festivali’nin dördüncüsü bu yıl 12 – 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

A+A-

İki toplumlu Pile Barış Festivali’nin dördüncüsü bu yıl 12 – 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Pile Türk Muhtarı Veysal Güden ve Pile Rum Muhtarı Simon Mitides  ortak açıklama ile tüm barışseverleri festivale çağırdı.

Açıklamanın tam metni şöyle;

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz iki toplumlu Pile Barış Festivalimize tüm barışsever halkımız davetlidir.

Bizler Pile Türk Muhtarı Veysal GÜDEN ve  Pile Rum Muhtarı Simon MİTİDES  geleneksel hale getirdiğimiz iki toplumlu festivalimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bizleri bu konuda her zaman olduğu gibi bu yıl da organizasyonumuzu destekleyen Barış Gücü ekibine festivalin planlanması ve gerçekleştirmesinde yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etmek istiyoruz.

Bizler ülkemizin en özel köyü olduğuna inandığımız köyümüzde Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak yaşamaktayız. Bu özel köyde ülkemizin geleceğine örnek teşkil edebilecek bir şekilde huzur ve barış içerisinde yaşamımızı sürdürmekteyiz.  İnsanlarımızın birbirleri ile daha çok şey paylaşabilmelerine olanak tanımak, yaşadıkları köyde toplum yaşamına çağdaş insanlar olarak katkı koymalarını teşvik etmek, sosyal ve kültürel olarak birlikte hareket etme yeteneklerini geliştirmelerini arzu etmekteyiz. Bu nedenle yalnız havasını, suyunu ve sokaklarını değil, sosyal ve kültürel olarak çağdaş toplumların ulaşmış olduğu hoşgörü, saygı ve modern toplumların yaşam standartlarına ulaşmak ve böylesi bir hayatı paylaşmayı arzu etmekteyiz.

Köyümüzün yöneticileri olarak bu festivalin yapılmasının önemini çok iyi bilmekteyiz. Bu nedenle Adamızda yıllardır süregelen toplumlar arası görüşme ve çözüm çabalarına da,  hem katkı koyabilecek bir potansiyele sahip olması hem de ortak yaşamın karşılıklı saygı ve hoşgörü ile hareket edilmesi halinde mümkün olabileceğine dair gerçekçi bir örnek  teşkil edebileceğine inandığımız festivalimiz  dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz.

Pile Sizi Çağırıyor.

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur
Etiketler : , ,