1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "PGM Yöneticileri Derhal Görevden Alınsın"
PGM Yöneticileri Derhal Görevden Alınsın

"PGM Yöneticileri Derhal Görevden Alınsın"

Baraka Kültür Merkezi, bugün yaşanan 'intihar' olayı ile ilgili basın bildirisi yayınladı.

A+A-

Baraka Kültür Merkezi, bugün yaşanan 'intihar' olayı ile ilgili basın bildirisi yayınladı. Bildirinin tam metni şöyle:

"Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü’nde göz altında tutulan ve Bayraktar cinayetiyle ilgili olarak şüpheli olan Mehmet Vechi, binanın üçüncü katından atlayarak intihar ettiği haberi geldi.

Tutuklu veya göz altında bulunan bir kişinin can güvenliğinden öncelikle devlet ve polis sorumludur. Fakat bugün yaşanan olayda göz altında olan birinin ‘intiharından’ PGM’nin ve  yöneticilerinin sorumlu olduğu göze batmaktadır.
Toplumsal muhalefet olaylarında eylemcilere karşı ‘görevlerini’ eksiksiz yerine getiren Polis teşkilatı, göz altında tuttuğu bir zanlının can güvenliğini sağlayamamaktadır.
Derhal geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmalı, ‘intihar’ ettiği haberi verilen Mehmet Vechi’nin otopsisi titiz bir şekilde yapılıp tüm bilgilerin eksiksiz kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.
PGM’nin bugün halka hesap vermesi ve soruşturma tamamlanana kadar da PGM yöneticilerinin başta Polis Genel Müdürü olmak üzere görevlerinden alınması gerekmektedir. Karşımızda göz altında tuttuğu bir yurttaşın can güvenliğini sağlayamayan bir Polis teşkilatı vardır. Bu bugünkü olayda net bir şekilde görülmektedir. Polis teşkilatında sık sık dayak ve işkence olayları gündem geldiği bugünlerde gerek zanlı ile ilgili gerekse de polis teşkilatıyla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatılmalıdır.  Devleti ve PGM’yi ciddi bir sınav beklemektedir."

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler