1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Petrol Vurgunu
Petrol Vurgunu

Petrol Vurgunu

Kalecik tesislerinde faaliyette bulunan Altınbaş Ltd.’ye ait Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde büyük petrol vurgunu ortaya çıkarıldı.

A+A-

 

2 YIL ÖNCE… Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde 2 yıl önce başka bir meseleden dolayı başlatılan soruşturma sırasında 2004 ile 2008 yılları arasında binlerce litre mazotun çalışanlar tarafından çalınarak piyasa değerinin altında piyasaya satıldığı ortaya çıktı.

TUTUKLULAR VAR… Mesele ile ilgili olarak konu dolum tesisinde dolum operatörü olarak çalışan Salim Kuruağaç ile Sadık Gültekin ve çalınan mazotların hırsızlık olduğunu bildiği halde satın alan Şaban Muhtaroğlu, petrol istasyonu sahibi Kemal Güneşoğlu, Hacı Karabudak, petrol istasyonu sahibi Cem Yavuz, petrol istasyonu sahibi Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici gözaltına alındı.

Gamze BAYKUR
Kalecik tesislerinde faaliyette bulunan Altınbaş Ltd.’ye ait Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde büyük petrol vurgunu ortaya çıkarıldı. Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde 2 yıl önce başka bir meseleden dolayı başlatılan soruşturma sırasında 2004 ile 2008 yılları arasında binlerce litre mazotun çalışanlar tarafından çalınarak piyasa değerinin altında piyasaya satıldığı ortaya çıktı. Mesele ile ilgili olarak konu dolum tesisinde dolum operatörü olarak çalışan Salim Kuruağaç ile Sadık Gültekin ve çalınan mazotların hırsızlık olduğunu bildiği halde satın alan Şaban Muhtaroğlu, petrol istasyonu sahibi Kemal Güneşoğlu, Hacı Karabudak, petrol istasyonu sahibi Cem Yavuz, petrol istasyonu sahibi Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici gözaltına alındı. “Müstahdem tarafından sirkat” ve “Hırsızlık mal kabulü” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

4 sene boyunca her ay 5 bin litre mazot çalındı…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Necip Samancı, Kalecik tesislerinde faaliyette bulunan Altınbaş Ltd.’ye ait Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde dolum operatörü olarak çalışan zanlı Salim Kuruağaç ile Sadık Gültekinoğlu’nun 2004 ile 2008 yılları arasında her ay düzenli olarak 5 bin litre akaryakıtı mal sahibinin rızası olmaksızın sirkat ederek zanlı Şaban Muhtaroğlu, Kemal Güneşoğlu, Hacı Karabudak, Cem Yavuz, Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici’ye piyasa değerinin altında sattıklarının tespit edildiğini açıkladı. Alpet Akaryakıt Dolum Tesisleri’nde 2 yıl önce başka bir meseleden dolayı başlatılan soruşturma sırasında zanlılar tarafından konu suçun işlendiğinin tespit edildiğini belirten Samancı, zanlıların 25 Nisan tarihinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Sayaçlar üzerinde oynandı mı?
Polis Çavuşu Necip Samancı, zanlı Salim Kuruağaç ile Sadık Gültekin, Şaban Muhtaroğlu, Hacı Karabudak, Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici’nin gönüllü ifade verdiklerini belirterek, zanlı Gültekin, Muhtaroğlu ve Karabudak’ın suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerde isimleri geçen 10 kişiden daha ifade alınması gerektiğini belirten Samancı, sirkat edilen akaryakıtın değerinin daha sonra yapılacağını söyledi. Samancı, dolum operatörü olan zanlı Kuruağaç ile Gültekin’in tankerlere yakıt verme, yakıt miktarlarını ölçme ve sayaçları kontrol etme gibi yetkilerinin olduğunu ifade ederek, ortada sayaçlar üzerinde oynandığı yönünde iddiaların olduğunu ve bu yönde de tahkikat başlattıklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Samancı, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Salim Kuruağaç, Sadık Gültekin, Şaban Muhtaroğlu, Kemal Güneşoğlu, Hacı Karabudak, Cem Yavuz, Hüseyin Çavuş ve Gürsel İlerici’nin  tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 10447 defa okunmuştur
Etiketler : , ,