1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Pervin Gürler veda ziyaretlerine başladı
Pervin Gürler veda ziyaretlerine başladı

Pervin Gürler veda ziyaretlerine başladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görev süresini tamamlayarak 14 Temmuz’da emekliye ayrılmaya hazırlanan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’i kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görev süresini tamamlayarak 14 Temmuz’da emekliye ayrılmaya hazırlanan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’i kabul etti.

Emekliliği dolayısıyla devlet büyüklerine veda ziyaretleri başlatan Pervin Gürler, bu çerçevede ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gerçekleştirdi. Gürler, yarın saat 10.00’da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu, saat 11.00’de de Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı ziyaret edecek.

16 TEMMUZ 1973… 42 YIL…

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede konuşan Pervin Gürler, 16 Temmuz 1973 tarihinde girdiği mesleğinden 42 yıl sonra 19 aylık Polis Genel Müdür Vekili olarak görevinden emekliye ayrılacağını söyledi.

Gürler, Akıncı ile koordineli bir şekilde çalışma şansı elde edemediğini ancak bundan sonra Akıncı’nın polis örgütüne göstereceği ilgiye teşekkür ederek, “Örgütümün gerçekten ilgiye çok ihtiyacı var, 6 yıldır örgüte polis alınamıyor ve her polis en az 2 veya 3 görev yaparak bu hizmeti vermeye çalışıyor” diye konuştu.

Pervin Gürler, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya; “Benim sizlerden tek isteğim örgütüme ilgidir” dedi.

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, ziyarette Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, 30 Haziran Polis Günü’nde iletilemeyen plaketi de sundu.  

AKINCI’DAN GÜRLER’E HALK ADINA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, meslekte 42 yıl görev yapan ve emekliye ayrılacak olan Gürler’e teşekkür ederek, yeni yaşamında başarılar diledi, bugüne kadar ülkeye verdiği hizmetlerden dolayı halk adına teşekkür etti.

Akıncı, bu gibi görevlerin bayrak yarışı gibi olduğuna ve zamanı geldiğinde devredildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“TEMENNİM DAHA UYUMLU DÖNEMLER YAŞANABİLSİN”

“Sizin konumunuzda bu devir işlemi biraz farklılık gösterdi. Gönül arzu ederdi ki çok daha farklı şekillerde olabilsin. Devlet yönetiminde zaman zaman anlaşma sağlamak kolay olmuyor. Bu sizde de böyle oldu. Temenni ederim ki bundan sonraki devlet yaşamında ve benim Cumhurbaşkanı sürecimde bu ve benzeri uzlaşmazlıklar yaşanmaz devletin üst kademelerinde... Daha uyumlu daha uzlaşmalı dönemler yaşanabilsin.

Bunun için ilkelere bakmak, o konuda tarafların üzerinde uzlaşabileceği kurallara sadık kalmak en doğrusu olur. Ben kendi görev dönemimde bunlara dikkat etmeye çalışacağım.”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Pervin Gürler ile ilgili söylenebilecek tek şeyin; “bu kadar yıllık hizmet için teşekkür etmek ve bundan sonraki yaşamında başarılar dilemek” olduğunu da sözlerine ekledi.

(tak) 

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur