1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Pedallar ‘Güzelyurt’ için döndü…
Pedallar ‘Güzelyurt’ için döndü…

Pedallar ‘Güzelyurt’ için döndü…

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, farklı bir etkinlik düşüncesi ile kültür ve çevre dostu bir etkinlik gerçekleştirdi

A+A-

Güzelyurt’un,  tarihi, kültürel, turistik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla genç bir ekip tarafından kurulan, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, ‘Klasik Bisikletlerle Güzelyurt Turu ve Kültür Günü’ etkinliği düzenledi. Etkinlik, Güzelyurt Belediyesi ve sponsor firmalarla işbirliği ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe birçok kişi katılırken, bazı bölge milletvekilleri de etkinliğe katılarak pedal çevirdi.

Dernek etkinliği düzenlemekteki esas amaçlarının, Kıbrıs’ın yakın geçmişinde kullanılan, Raleigh, Rudge ve Cooper gibi bisikletleri bir araya getirip, hem bir nostalji yaşamak,  hem de bisiklet kullanımının önemini anlatıp bir teşvik vesilesi oluşturmak olduğunu açıkladı.
Bisiklet sürme etkinliği sonrasında ise, Kıbrıs kültürünü yansıtan el sanatı ile uğraşan kişiler, Güzelyurt Kapalı Pazar (  Bandabuliya ) içerisinde bir araya geldi, stantlar kuruldu, el işleri sergilendi.
İskemle bağlama, sele sepet örücülüğü, kalbur ve elek yapımı gibi canlandırmalarla, kültürün önemi anlatıldı.
Dernek,  Güzelyurt’un, değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayı hedeflerken, ülkemizdeki turizm gelişiminden ve yatırımlardan en az payını alan bölge durumundaki Güzelyurt’u, hem turistlerin ve hem de tüm Kıbrıs halkının tercih edeceği bir yer durumuna getirmek için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur