1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Patronsuz Kazak” satışı etkinliğine davet
“Patronsuz Kazak” satışı etkinliğine davet

“Patronsuz Kazak” satışı etkinliğine davet

Patronsuz Kazak” satışı etkinliğine katılarak Özgür Kazova işçilerine destek vermek isteyenler yarın saat 14.00’te 1984 Bahçe’de düzenlenecek etkinliğe davet edildi

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu “eşitlik ve özgürlük mücadelesine inanan herkesin, ‘geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz’ sloganıyla çağrıldığı, YKP-fem’in aralarında bulunduğu örgütlerin organize ettiği yarınki yürüyüşe destek belirterek, katılım çağrısı yaptı.

Yürüyüşün yarın saat 17.00’de Kuğulu Park’tan başlayarak Selimiye Meydanı’nda sona ereceği hatırlatıldı.

Ayrıca “Patronsuz Kazak” satışı etkinliğine katılarak Özgür Kazova işçilerine destek vermek isteyenler yarın saat 14.00’te 1984 Bahçe’de düzenlenecek etkinliğe davet edildi.

YKP Yürütme Kurulu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 158 yıl önce kadınların günde 8 saat çalışma talepleri ile başlayan direnişinin, bugün için de anlamlı ve geçerli olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Bugün, vahşi kapitalist dönemi aratmayan bir süreci yaşamaktayız. Kadın emeğine dönük saldırılar yoğun olarak sürmekte, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve sosyal adaletsizlik derinleşmektedir” denildi.

Neo-liberal politikalarla esnek üretim tarzı içerisinde kadın emeğinin ucuz ve güvencesiz koşullarda sistemin hizmetine sunulduğu belirtilerek, kamusal alanda görünmez olan, ücretsiz aile işçiliği de düşünüldüğünde kadınların çok ciddi bir kısmının sosyal güvenlik şemsiyesinin dışında bırakıldığına dikkat çekildi.(tak)

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur