1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Patates soyacağıyla yaraladı!
Patates soyacağıyla yaraladı!

Patates soyacağıyla yaraladı!

Bellapais’te 12 Temmuz’da meydana gelen katle teşebbüs meselesiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Bellapais’te 12 Temmuz’da meydana gelen katle teşebbüs meselesiyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Ormanlık arazide elleri ve ayakları arkadan bağlı, çırılçıplak vaziyette ağır yaralı olarak bulunan İlker Arabacı’yı patates soyacağıyla bıçakladığı iddia edilen kadın zanlı D.C. hakkındaki tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Hastanede yoğun bakımdaki tedavisi süren Arabacı’nın ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Öte yandan zanlı D.C.’yi “fuhuşa teşvik” ettiği iddiasıyla tutuklanan zanlı S.S. hakkındaki soruşturma tamamlanması ardından teminat şartıyla serbest bırakıldı.

 

“Adam öldürmeye teşebbüs”

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve zanlıların avukatı hazır bulundu.

İlk önce ağır yaralama meselesiyle ilgili olarak zanlı D.C. yargı huzuruna çıkarıldı. Olayla ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Demir, zanlı D.C.’nin “adam öldürmeye teşebbüs” ve “ağır yaralama” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

Arabacı’nın durumu ağır

Demir, 12 Temmuz’da Girne Beylerbeyi bölgesinde saat 11:00 raddelerinde bir ormanlık arazi içerisinde KKTC’de turist statüsünde bulunan D.C.’nin sebebi henüz belli olmayan bir gerekçeden dolayı, tasarrufunda bulundurduğu patates soyacağıyla, İlker Arabacı’nın göğsüne bir kez sokmak suretiyle öldürmeye teşebbüs ederek ağır yaraladığını açıkladı.

Demir, aynı gün İlker Arabacı’nın Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, ameliyata edildiğini daha sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını ve hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti.

 

“İmdat polis”

Umut Demir, bahse konu olayı söz konusu bölgede ikamet etmekte olan polis memuru A.B.’nin bildirdiğini, A.B.’nin ormanlık arazi içerisinden “İmdat Polis” sesi duyması üzerine olay yerine gittiğini belirtti. A.B.’nin olay yerine gittiği zaman, İlker Arabacı’nın elleri ve ayakları arkadan bağlı, çıplak vaziyette yaralı bir durumda bulunduğunu aktaran Demir, zanlı D.C.’nin de olay yerinden kaçtığını tespit ettiğini söyledi.

 

“İngiliz’e ‘öldüreceğim’ dedi”

Zanlının olay yerinden uzaklaştıktan sonra Beylerbeyi’nde bir İngiliz’e ait eve izinsiz girerek, cebinden çıkarttığı mavi renkte oyuncak tabancayı doğrultup, eliyle boğazını göstererek “öldüreceğim” işareti yaptığını aktaran Demir, İngiliz yurttaşın “polisi arayacağım” demesi üzerine zanlı D.C.’nin oradan koşarak kaçtığını kaydetti. Ardından zanlı D.C.’nin Ozanköy’de inşaat yapmakta olan bir şahsa, kendisini anayola kadar bırakmasını istediğini söyleyen Demir, arabaya bindikten sonra Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, zanlıyı arabadayken

tespit ederek, karakola celp ettiğini ifade etti. 


“Patates soyacağı aranıyor”

Zanlının aynı gün doktor kontrolünden geçirildiğini ve ardından mahkeme emriyle tutuklandığını ifade eden Demir, zanlı D.C.’nin 13 Temmuz’da mahkemeye çıkarılarak hakkında 1 gün ek tutukluluk alındığını belirtti. Bu süre içerisinde birçok kişinin sorgulandığını, 6 kişiden ifade alındığını aktaran Demir, zanlının olayda kullandığı suç aletinin ise halen aranmakta olduğunu beyan etti.

 

“Zanlı ifadesini yarım bıraktı”

Umut Demir, meseleyle ilgili zanlı D.C.’nin önceki gün gönüllü ifade vermek istediğini, ifadeyi vermeye başladıktan sonra biranda yarıda kestiğini ve tamamlamadığını aktardı. Demir, soruşturmanın halen sürdüğünü, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

7 gün ek tutukluluk

Yargıç Mesut Mesutoğlu ise zanlı D.C. hakkındaki tüm olguları ve beyanları dikkate alarak, soruşturmasının halen devam ettiğini ve salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı D.C.’nin 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


FUHUŞA TEŞVİK

Zanlı S.S. teminatla serbest

Daha sonra ise zanlı D.C.’yi fuhuşa teşvik ettiği iddiasıyla, zanlı S.S. yargıç huzuruna çıkarıldı. Zanlı hakkındaki bilgileri polis memuru İbrahim Varol mahkemeye aktardı. Yeminli şahadet veren Varol, zanlı S.S.’nin “fuhuşa teşvik” meselesiyle ilgili olarak tutuklandığını açıkladı. Varol, 12 Temmuz’da “adam öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı D.C.’yi, zanlı S.S.’nin para karşılığında cinsel ilişkiye girmesini sağlayarak kazanç temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Zanlı S.S.’nin aynı gün tutuklandığını belirten Varol, zanlının evinde yapılan aramada 2 bin 500 TL ve 200 Dolar bulunarak emare alındığını belirtti. Zanlı S.S. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Varol, zanlının ülkede ailesiyle birlikte yaşadığını, TC vatandaşı olduğunu ve uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da zanlı S.S. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığına dikkat çekerek, zanlının yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslime etmesine direktif verdi.

Ayrıca zanlının 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi, KKTC vatandaşı bir kişinin de 10 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada 3 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler