1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Passport Restaurant
Passport Restaurant

Passport Restaurant

Passport Restaurant

A+A-

 

Zekai Altan

İMAJI DEĞİŞMEYEN BİR MEKÂN POPÜLER CATERİNG

Lezzet Dünyamızdaki mekanların sundukları hizmetlere uygun sınıfları vardır. Büfeden tutun da tavernaya kadar. Tümünün mönüleri de servisleri de farklıdır. Hatta personelin üniformaları da. Yani standartları vardır. Bu standartlardan bahsederken şuna değinmek isterim. Bir kere genel standartlar vardır. Emek yoğun bir sektör olan turizmde uygulanması gereken standartların dışında bir de işletmelerin hizmetlerine yönelik hizmet standartları vardır. Bu işletmeler genelde zincir işletmelere sahip olanlardır. Örneğin bir şarap servisi dünyanın her yerinde aynıdır. Kırmızı şarabın servisi ile beyaz şarabın servisi aynı değildir. Birini başkentte oda ısısında servis ederken, diğerini soğutulmuş olarak servis edersiniz. Ancak bir Hilton Oteli restaurantındaki şarap servislerinin standartları uygulanırken o işletmenin bir de belirlediği standartları vardır. Satın alınacak ve sunulacak şarapların şişelerdeki seviyelerinin dahi aynı olması şartı ve standartı belirlenmiştir. Veya tüm hizmetlerde Hilton konukseverliğini ayırt etmeye yönelik standartlar belirlenmiştir. Bu standartları belirleyen işletmeler aynı doğrultuda personel eğitimini de birlikte yürütmektedirler. Yani personel eğitimi olmadan veya düşünülmeden bu standartlar belirlenip hayata geçirilmez. Hatta zincir işletmelerin sunduğu kalite, servis ve standartlardan tutun rengine kadar herşey tescil edilmiştir. Bunu taklit edecek olanlar mahkeme kararları ile önemli tazminatlar ödeyerek bedellerini ödemektedirler. Yani bu standartlar ve buna bağlı olarak da eğitim ve kurallar çok önemlidir. Ülkemizde böyle zincir işletmeler henüz yoktur. Yani büyük bir işletme birden çok işletme açar ve bazı kentlere yayılarak hizmet verir. Ancak standartı yoktur. Farkı da. Rutin bir işletme fonksiyonunu yürütür. Halbuki profesyonel bir anlayışla bunlar yapılsa hizmetin boyutu farklı olur. Tüm bunlara rağmen büyümekte olan ve bu yönde de yatırımlara giden işletmelerimiz vardır. Turistik bir kentimiz olan Girne’de hizmet vermekte olan  Passport restaurant dikkatleri üzerine çeken bir mekandır. Mustafa Şah hocamız ile yaptığım bir çalışmada sınıflandırmalar üzerine tartıştık. Ve Passport restaurantın sınıfını tartıştık. Gelişen dünyamızdaki catering servislerinde bu mekanın kendi saptaması ile bir popular-catering sınıfına girebileceğini ortaya koydu. Bu doğru. Çünkü burada birçok servis ve hizmet alternatifini bulabilirsiniz. Çok yönlü hizmet verebilen bir mekan.

PASSPORT RESTAURANT
Passport restaurant Girne’de Türk Ocağı kulübünün karşısındaki yoldan içeri girdikten sonra yaklaşık iki yüz metre ilerde yol kenarında. Hemen fark edilecek bir durumdadır. Yol üzerinde oldukça geniş bir alana yayılmış. Alanın oranında personelin çokluğu farkedilir. Buraya daha önce gelmek isterdim ancak bir türlü uydurup gelemedim. Çok geniş mekanın dış çevresi çember biçiminde ahşap korkuluklarla çevrili. Dış alanın üzeri de ahşap çatı. Çatıdan sarkan canlı çiçekler bu alana çok güzel bir görünüm verdi. Betonarme bir yapı olmasına karşın betonarme imajını pek fazla yansıtmaz. Dış alandaki masalar siyah demir profil ve üzerleri de füme cam. Hem görüntü hem de temizlik açısından doğru bir seçim. İç mekan da iç mekan anlayışın uygun bir dizayn ile düzenlendi. L biçimindeki salonun içerisinde bar, restaurant büfesi, salat bar ve servantlar. İç mekan masaları örtüsüz ve üzerlerinde Ameikan servisi olarak adandırılan altlıklar. Passport restorantın rengine uygun mavi  ve turuncu renkte. Yerinde bir düşünce.

MÖNÜ VE LEZZET
Mönü olarak sunulan kartta çok geniş bir mönü planması. Et-tavuk çeşitlerinden hamburger, ızgaralara, vejeteryan ve çocuk mönüsüne kadar herşey sunulmaktadır. Mönü kartı da çok güzel dizayn edildi. Resimli ve fiyatlandırılmış olarak. Sunulan mönüleri de lezzetli. Ben eşim ile birlikte tavuk dolma ve kuzu kolbastı siparişini verdik. Çips, pilav, ızgara biber ve domates garnitürlü. Lezzetler çok güzel. Zaman kısıtlı olduğu için kısa sürelibir tadım yaptık. Süreye de uygun. Siparişler zamanında geldi. Ve lezzeli. Evet, yeni bir anlayışla hizmet vermekte olan Passport restauranta uğrayın. Rahat ve geniş bir alan ile mükemmel bir atmosferi vardır. Uğrama şansınız yoksa bile paket siparişi vererek bu güzel lezzetleri tatınız. Mutfağı çok harika. Bugüne kadar görüp incelediğim en mükemmel mutfaklardan biri. Herşey tam kuralına uygun. Personelin kullandığı kepten eldivene kadar. Ve kullanılan malzemeye kadar. Herşey hijyenik. Mutfak bir zevkle gezilebilir. Tavsiye edceğim bir mekan.

TEL: 815 98 38-815 98 43-815 98 53
ADRES: DURSUN ÖZSARAÇ SOKAK ÇAĞINER APT. GİRNE
KAPASİTE:
İÇ ALAN:75
DIŞ ALAN: 85-90

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 166. Sayısı

Adres Kıbrıs 166. Sayısı