1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Paşaköy’de kahve, Kilitkaya’da buziki eşliğinde fırın kebabı…
Paşaköy’de kahve, Kilitkaya’da buziki eşliğinde fırın kebabı…

Paşaköy’de kahve, Kilitkaya’da buziki eşliğinde fırın kebabı…

Paşaköy’de kahve, Kilitkaya’da buziki eşliğinde fırın kebabı…

A+A-


Ali Yüksek

   Geçen haftaki pekmezli baklavanın tadı ağzımızda henüz kaybolmadan, aynı ortamda bu defa da fırın kebabının tadına bakmak için depolarımızı doldurup lastik havalarımızı kontrol ederek yola koyulduk.
   Lefkoşa Arasta’da toplanıp Erülkü Market’te birkaç arkadaşımızı bekleyerek, Paşaköy ve Erdemli istikametini kullanıp Geçitkale’ye yola çıktık. Paşaköy’de, kahve molası için demiratlarımızı park ettiğimiz Türk Spor Kulübü’nün kahvehanesinde birkaç eski ahbabımız ile sohbet etme imkanı bulduk. Her zaman olduğu gibi, farkındalık ve güven yaratan sarı fosforlu yeleklerimiz, kask/helmet kullanımı ile agresif hareketlerden uzak bir şekilde köy içlerinden geçerek Kilitkaya’daki Garavolli Cafe-Bar’ın bahçesinde, bize ayrılan masalarda yerimizi aldık.

EŞEK VE KEÇİ DESTEĞİ!

   Kıbrıs’a özgü, hazırlanan fırın kebabını, keman, buzuki ve klavye eşliğinde yerken Garavolli Cafe’nin değerli eşeği Garip’in bağlanmış olduğu ağacın yanından ara sıra koroya eşlik etmesi ile yandaki ağıldan koyun ve keçilerin melemeleri, bulunduğumuz ortamın tamamen doğal bir mekan olduğunun kanıtı gibiydi. Kıbrıs müziklerine koro şeklinde ve dansla eşlik eden grubumuza, mekanın diğer müşterileri de katılınca neşeli ve eğlencenin tam ortasında bulduk kendimizi…

GELECEK HAFTANIN HEYECANI

   Tabii günün sonunda, pekmezli baklava yemeden ayrılmanın mümkün olmadığı mekanda hava kararmaya başlarken geri dönüş için yol hazırlıkları da başlamış oldu.
Yine neşeli ve eğlenceli bir geziyi yirmibeş kadar motorcu arkadaşla huzurlu bir şekilde bitirmenin keyfini, günlerin kısa ve akşamın çabuk olması dolayısıyla tam olarak çıkaramamış olsak da, gelecek hafta gideceğimiz Akıncılar/Luricina gezisini organize edip yeni bir maceranın heyecanıyla evlerimizin yolunu tuttuk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 184. Sayısı

Adres Kıbrıs 184. Sayısı