1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. PAŞAKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU
PAŞAKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

PAŞAKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

“Vatandaşlar, belediyenin iş yapmadığını düşünüyor. Bu yüzden de belediyeye ciddi bir tepki var” diye konuşarak, “Birçok kişi bölgenin geri kaldığını düşünüyor”

A+A-

CTP-BG Paşaköy belediye başkan adayı Mahmut Erden:

'Yapılan anketlerde öndeyim. SEÇİMİ KAZANACAĞIZ'

Ayşe GÜLER

CTP-BG Paşaköy belediye başkan adayı Mahmut Erden, Paşaköy’ü ‘geri kalmışlıktan’ kurtarmak için aday olduğunu söyledi. Mevcut belediye yönetimi ile yaşanan 12 yıllık kaybı telafi etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Erden, “biz hizmet yaptığımız ve başarılı olduğumuz sürece görevde kalmayı istiyoruz” dedi.

Erden, yapılan anketlerde önde çıktığını dile getirerek, seçimde iddialı olduğunu kaydetti.
Belediyenin bölgeye yeterli hizmeti vermediğini söyleyen Erden, bu yüzden vatandaşların belediyeye güvenin kalmadığını ifade etti.
Erden, “Vatandaşlar, belediyenin iş yapmadığını düşünüyor. Bu yüzden de belediyeye ciddi bir tepki var” diye konuşarak, “Birçok kişi bölgenin geri kaldığını düşünüyor” dedi.

Göreve gelmesi halinde Paşaköy belediyesini diğer belediyelerin seviyesine ulaştıracaklarını dile getiren Erden, üretilen projelerin ‘gereklilik’ esasına dayalı olduğunu vurguladı.

Erden, belediye başkanının şu anda seçime yönelik hizmetler verdiğini savunarak, “Belediye başkanı vatandaşlara giderek,  ‘emekli olamıyorum, bana bir dönem daha fırsat verin’ şeklinde konuşuyor, insanları kandırıyor. Ancak doğru değil, başkan şu an emekli. Bu şekilde propaganda yapmasının anlamı yok” dedi.


2,2 milyon TL’lik borç…

Belediyede mali ve idari sıkıntıların yaşandığını ifade eden Erden, mevcut başkanın geçtiğimiz sene yaşanan rahatsızlığı nedeniyle bölgeye gerekli hizmetlerin verilemediğini kaydetti.

Erden, “belediye başkanının rahatsızlığı nedeniyle belediyeyi encümenler idare etti, hizmet çok aksadı” şeklinde konuştu.

Belediyenin İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigorta Dairesi ve Vergi Dairesi’ne toplam 2,2 milyon TL’lik borcunun bulunduğunu vurgulayan Erden, bu rakamların Vergi Dairesi’nden alınan resmi rakamlar olduğunu açıkladı.

Erden,  “geçmiş döneme ait borç, taksitlendirildi ancak ödenmedi. Ödenmediği için gün geçtikçe büyüdü. Geçmişten gelen ve kartopu gibi büyüyen bir borç vardır” şeklinde konuştu.

Göreve gelmesi halinde belediye gelirlerini artırıp, harcamaları kısmayı hedeflediklerini vurgulayan Erden, “izaz ikram gelirleri kısılacak. Mevcut belediye başkanı bir yıllık belediye bütçesinin yarısını neredeyse izaz ikramda kullandı” şeklinde konuştu.

“Belediyeyi ‘kimin yönettiği’ belli değil”

Mali sorunların yanı sıra belediyede idari sıkıntıların da yaşandığını ifade eden Erden, belediye içerisinde ‘hiyerarşik bir düzen’ olduğunu savundu.
Erden, belediyeyi ‘kimin yönettiğinin’ belli olmadığını vurgulayarak, belediye içerisinde ciddi kargaşanın yaşandığını söyledi.
“Bugün işçiler ot biçmeye giderken, yarın kaldırım döşemeye, ertesi gün ise çöp toplamaya gidiyor” diyen Erden, belediye personeli içerisinde branşlaşma veya uzmanlaşma olmadığını dile getirdi.

“Hizmet üretmeyen belediye”

Paşaköy Belediyesi’nin verdiği hizmetin, diğer belediyelerin verdiği hizmete oranla çok düşük olduğunu söyleyen Erden, “Diğer belediyelerin ulaştığı hizmet standardının hayalini bile kuramıyoruz” dedi.
Erden, belediyenin proje üretmediğini, hizmet veremediğini vurguladı.

“Atık su için gizli hat çekildi”

Erden, belediyenin bu hafta içerisinde apar topar, Kurudere köyündeki Paşakent bölgesinde bulunan arıtma tesisinden çıkan atık suyun yok edilmesi ile için gizli’ hat çektiğini söyledi.
Atık suyun Kuruderi’nin doğusunda bulunan koruluğun içerisine aktığını kaydeden Erden, bölgede atık sulardan gölet oluştuğunu, vatandaşların kokudan rahatsız olduğunu anlattı.
Erden, “belediye başkanı vatandaşları kandırmak için geçici çözüm buluyor” şeklinde konuşarak, konu ile ilgili Orman Dairesi’ne şikayette bulunduklarını söyledi.

“Belediyede hizmet şeması belirlenecek”

Erden, “şu anda belediyede kimin ne olduğu belirsiz” şeklinde konuşarak, göreve gelmesi halinde ilk iş olarak belediye içerisinde hizmet şemasının oluşturulacağını kaydetti.
“Örneğin parklar, bahçeler ile ilgili bir şube oluşturulacak. Alt yapı sıkıntılarına başka bir şube bakacak. Her şubenin önüne de proje koyacağız” diyen Erden, personelin kendi yaptığı işlerde uzmanlaşması için çalışma yapacaklarını aktardı.

“Devlet katkısı personel giderlerine harcanıyor”

Erden, belediyenin aldığı yaklaşık 148 bin TL’lik devlet katkısını ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta yatırımlarının yanı sıra personel giderlerine harcadığını dile getirdi.
Bunun yanı sıra belediyenin vatandaşlardan aylık 20 bin TL tahsil ettiğini söyleyen Erden şöyle konuştu: “Toplanan vergilerin 6-7 bin TL’si mazot alımı için kullanılıyor. Geriye kalanla da hiçbir yatırım yapılmıyor”

Projeler…

Aslanköy’e halı saha kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Erden şöyle konuştu: “Ulukışla’ya spor kulübü binası kazandırmayı istiyoruz. Paşaköy futbol ve halı sahanın yeniden yapılmasını istiyoruz”
Göreve gelmesi halinde Paşaköy’deki sağlık ocağının düzenli bir şekilde çalışması için proje ürettiklerini söyleyen Erden, bunun yanı sıra bölgedeki organize hayvancılık bölgesinde ölen hayvanların atılmaması için proje ürettiklerini kaydetti.
Erden, Ulukışla’nın güneyinde bulunan çöp alanının temizlenerek, parselasyon çalışması yapılacağını ifade ederek, söz konusu bölgenin gençlere kırsal kesim arsası olarak verilmesi adına çalışacaklarını kaydetti.
4 yılda 100 bin fidan hedefiyle yola çıktıklarından da bahseden Erden, 4 yılda her köye 25 bin fidan ekmeyi istediğini söyledi.
Erden, konu ile ilgili Orman Dairesi ile görüştüklerini de açıkladı.
Erden, bölgeye wifi hizmeti vereceklerini de sözlerine ekledi. 

“Her köyün sıkıntılarına yönelik projeler”

AB Kırsal Kalkınma Hibe Programı’ndan onay alan 14 projesinin bulunduğundan bahseden Erden, bölgedeki üreticilerin AB kaynaklarından yararlanmasını sağladığını ifade etti.
Erden, göreve gelmesi halinde kentsel dönüşüm başlığında hem AB hem de TC Yardım Heyeti’nden  proje üreterek, finansman sağlamayı planladığını açıkladı.
Bölgedeki her köyün yaşadığı sıkıntılara yönelik proje ürettiklerini ifade eden Erden, projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Alt yapı projeleri

Erden, belediye başkanı seçilmesi halinde Paşaköy-Aslanköy yolu ile çevre yolunun yapılması için çalışacağını aktardı.
Bölgedeki organize hayvancılık bölgesindeki giriş güzergahları ile ana arterlerin asfaltlanmasının planladığını söyleyen Erden, ova yollarının stabilize edileceğini kaydetti.
Erden, elektrik direklerinin olmadığı ve karanlık olan bölgelere güneş enerjili led lambalı aydınlatma sistemi getireceklerini belirtti.
Ulukışla ve Paşaköy’deki kanalların ıslah edilmesi için proje ürettiklerini de söyleyen Erden, kanalların güzergahında bulunan köprülerin de elden geçirileceğini ifade etti.
Erden, Paşakent içerisindeki kaldırımlar ve yolların ise yeniden düzenleyeceğini belirterek, arıtma tesisinin yeniden tamir edilerek, kullanılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 2515 defa okunmuştur