1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Paris’te market saldırganı öldürüldü
Paris’te market saldırganı öldürüldü

Paris’te market saldırganı öldürüldü

Paris'te rehine krizinin yaşandığı Yahudi marketine de, Kuaşi kardeşlere yapılan operasyon ile eş zamanlı operasyon yapıldı

A+A-

Kuaşi kardeşleri polis kuşatması altında kurtarmak için kalaşnikoflu bir saldırgan Paris'te koşer marketi basarak 6 kişiyi rehin aldı.
Fransız yetkililerin ismini Amedy Coulibaly olarak açıkladıkları saldırganla yapılan görüşmeler başarısızlıkla sonuçlanınca, akşam saatlerinde koşer markete de eş zamanlı baskın düzenlendi. 
Operasyonda silahlı saldırgan öldürülürken, iki güvenlik görevlisi yaralandı. Baskın sırasında Coulibaly'nin yanında olduğu ileri sürülen Hayat Boumeddiene'in ise polis kuşatmasını yararak kaçtığı belirtiliyor.
Koşer, Yahudi geleneklerine göre üretim yapıldığı ve bunun din adamı tarafından kontrol edilip onaylandığı anlamına geliyor. Koşer kasabı olarak bilinen market, Musevi inancına uygun et satışı yapıyor…

Rehinelerde 4 ölü 4 yaralı
Operasyonun bittiği açıklamasından sonra uluslararası haber ajansı Reuters, Fransız yetkililere dayandırdığı haberinde, koşer marketteki operasyon sırasında 4 rehinenin öldürüldüğünü duyurdu. Operasyonda 4 rehinenin de ağır yaralandığı iddia edildi.

"Bütün rehineleri öldürürüm'
Koşer marketi silahla basan saldırgan, Fransız polisine talebini iletmişti. Saldırgan, Cezayirli Kuaşi kardeşlere yönelik kuşatmanın kaldırılmasını talep etmişti. 
Bir polis yetkilisi, iki olay arasında doğrudan bağlantı olduğunu söyleyerek, "Kalaşnikoflu saldırgan, kuşatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceğini söylüyor" demişti.
Markete baskın düzenleyen saldırganın, Paris'in güneyinde bir kadın polisi öldüren zanlı ile aynı kişi olduğu öne sürülmüştü.

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur