Paris’te Kıbrıs Türk futbolu konuşuldu

Paris’te Kıbrıs Türk futbolu konuşuldu

CTP Milletvekili Mehmet Çağlar, Fransa’da katıldığı konferansta Kıbrıs Türk sporunun dünyadan izole edilmesine artık bir son verilmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

22-23 Mayıs tarihlerinde Paris'te yapılan "Eğitim, Bilim, Kültür ve Medya Komitesi" toplantılarına AKPM katılımcı üyeleri CTP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar ve UBP Milletvekili Dr. Erdal Özcenk de katıldı. İlk günkü toplantıda “Futbolun Daha İyi Yönetimi” ile “Uluslararası Sporun Daha İyi Yönetilme İhtiyacı” konuları görüşüldü. FIFA, UEFA, EPFL, FIFPro, ECA, OECD, UNESCO ve SIGA yetkililerinin davetli konuşmacı olarak katıldıkları toplantıda futbolun ve sporun daha iyi yönetilmesi, ekonomik olarak kontrol edilmesi, futbolcuların ve sporcuların hakları, ırkçılığın ve ayrımcılığın önlenmesi, sporun ve futbolun insan haklarını geliştirmesi ve değerleri yükseltmesi gibi konular konuşuldu.

Alman Milletvekili Kıbrıs Türk sporunu örnek gösterdi

Mehmet Çağlar'ın Sosyalist Grup'tan yakın arkadaşı Alman Milletvekili Schennech, halklar arasında sorun yaşanan ülkelerde bazı halkların uluslararası sportif temas yapamadıklarını, örneğin konsey ve komite üyesi olan Çağlar'ın ülkesi Kuzey Kıbrıs futbol takımlarının hiçbir uluslararası temas yapamadıklarını, bunun gibi sorunların donduğu ülkelerdeki sporun geleceğinin ne olacağını sorguladı.

Çağlar, ülkedeki sportif ortamı anlattı

Çağlar da komitede söz alarak Kıbrıs'taki fiili durumu, bugüne gelene kadar 1950'li yıllardan itibaren Kıbrıs'ta futbol federasyonlarının gelişiminin tarihçesini, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun uluslararası girişimlerini anlattı. Çağlar, Kıbrıs Türk toplumunun değil uluslararası müsabakalara katılmak, hiçbir ülke futbol takımı ile dostluk maçı bile yapılamadığını, oysa Kıbrıs Rum ve Türk takımlarının karşılıklı maçlar yapabildiklerini, bunun da oldukça güzel bir durum olduğunu kaydetti. CTP Milletvekili, Kıbrıs Türk takımlarının bu imkanlara sahip olmamasının hem futbolun hem de en genelde sporun ruhuna ters olduğunu vurgulayarak, bu soruna çözüm yaratılması gerektiğinin, sporun halklar arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı yapacağının altını çizdi ve Kıbrıs Türk futbolunun ve sporunun dünyadan izole edilmesine artık bir son verilmesinin gereğini vurguladı.

Yetkililer bu sorunun gerçekten de kabul edilemez olduğunu, kendilerinin de buna anlam veremediğini, bu konuyu tekrardan ele alacaklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.