1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Paralar nasıl verildi açıklayın”
“Paralar nasıl verildi açıklayın”

“Paralar nasıl verildi açıklayın”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun açıklamalarına sert yanıt verdi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, futbola yapılan 2 milyon 500 bin TL’lik devlet katkısının arttırılması ile ilgili olarak herhangi bir artışın diğer spor federasyonlarına haksızlık olacağı görüşünü savunan bir açıklama yapan Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na sert yanıt verdi. Cahitoğlu’nun “2,5 milyon TL devlet katkısından ayrı olarak malzeme, tesis bakımı gibi yardımlarla bu rakam 9 milyon TL’yi buluyor. Artış diğer federasyonlara haksızlık olur” açıklaması sonrası Sertoğlu 9 milyon TL’nin nasıl dağıtıldığını global değil, fatura fatura açıklanması gerektiğini belirtti.

Açıklama
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklaması şu şekilde: “Son günlerde gerek Spor Bakanı gerekse Spor Dairesi Müdürü’nün Futbol Federasyonu ve de Futbol kulüplerine karşı başlattığı saldırılar ve dışlamalar giderek dozunu artırmaktadır. Öncelikle KKTC’de özerk yapısı ile 8000 üzerinde futbolcusu bulunan 100 üzerinde kayıtlı kulübü bulunan yüzlerce hakem yüzlerce antrenörü bünyesinde bulunduran, her yıl düzenli olarak liglerini organize eden bir Federasyon olarak ülke gençliğine hizmet etmekteyiz”

Sertoğlu: “Verilen paralar seçim rüşveti, naylon faturalar...”
“Son yapılan Basın açıklaması Futbol Federasyonu Başkanı olarak beni derinden üzmüştür. Futbola yılda 9 milyon TL veriliyormuş, öncelikle bu 9 milyonun nasıl kime verildiğini kaç parasının direkt futbola kaç parasının seçim rüşveti olarak, geriye kalan paraların naylon faturalarla mı, yoksa gerçek faturalarla mı verildiği, ihtiyaca göre mi parti rozetine göre mi dağıtıldığı herkesin bilme hakkı var. KKTC’de vergi veren her bireyin bunları bilme hakkı var. Bunların en kısa sürede açıklanmasını talep ediyoruz ancak global olarak değil fatura fatura açıklansın ki herkes gerçeği görsün, görsün ki bu memleketin parası futbol kullanılarak nasıl har vurup harman savruluyor. Bu memleketin parası nasıl siyasi amaçlar için dağıtılıyor.

“Futbola saldırı Zürih’te atılan imzadır”
Değerli dostlar biz her zaman diğer spor federasyonlarımıza da daha fazla para verilmesi gerektiğini söyledik, bunun da kavgasını vermeye hazırız. Bu açıklamaların neden yapıldığını neden futbola saldırıldığının bir tek nedeni vardır. 5 KASIM’ da Zürih’te atılan imza o günden sonra hep ayni çevreler bize ve kulüplerimize saldırmaya devam ediyor, neden siz bizi dinlemediniz bizde sizin burnunuzu sürteceğiz mantık bu, bu kadar basit bu tavırlar sergilenirken ben sormak isterim memleketin Başbakanı ve parlamentoda en fazla milletvekiline sahip parti ne yapıyor. 5 Kasım sürecinde bize en fazla destek verenlerin başında Sayın Başbakan ve partisi geliyorlardı.”

“Futbolu bitiremezsiniz”
“Ülkemizde en büyük kitlelere hükmeden ülke gençliğinin çok ciddi bir oranına spor yaptıran yıllık bütçesi 30 milyon TL üzerinde ülke ekonomisine bu yönde de çok ciddi katkı koyan futbolu bitiremezsiniz. Buna gücünüz yetmez. Çünkü biz hep birlikte birbirimize kenetlenmiş ayni amaç için uğraşıyoruz. Uğraşımız sadece ve sadece ülkemizin geleceği olan gençlere spor yaptırmak, onların geleceği ile ilgili kavga vermektir. Ne Spor Dairesi’nin paralarının dağıtılmasının ne de başka federasyonlarının hakkının peşindeyiz”

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur