Para yok, Kupa da yok

Para yok, Kupa da yok

Voleybol Federasyonu tarafından her yıl organize edilen ve daha önce yapılacağı duyurulan Zafer Kupası Plaj Voleybolu Turnuvası parasızlık yüzünden yapılmıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

Voleybol Federasyonu tarafından her yıl Ağustos ayında organize edilen, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği Pro Beach Tour’un bir ayağı olan ve daha önceden de yapılacağı duyurulan Zafer Kupası Plaj Voleybolu Turnuvası parasızlık yüzünden yapılamıyor. Federasyon Başkanı Enver Kaya konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bütçemiz 130 bin TL’den, 100 bin TL’ye düşerse turnuvayı nasıl yapayım” dedi. Enver Kaya, “Bu turnuva ile ambargolar altında bulunan ve Türkiye’nin dışında hiçbir ülke ile ikili temas yapamayan sporcularımızın ayaklarına kadar Avrupa’da söz sahibi olan voleybolcuları getiriyoruz. Fakat ne acıdır ki bütçemizin anlamsız bir şekilde düşürülmesi karşısında ambargoyu kendi elimizle sporcularımıza Spor Dairesi yöneticileri yapıyor” dedi.  

Enver Kaya, “Bizler ülke genelinde her yaş gruplarında voleybol adına yaptığımız faaliyetlerle voleybol sporunu ve sporcusunu ayakta tutmaya çalışırken bütçemizin bir anda düşmesi elimizin kolumuzun bağlanmasına neden oldu” dedi.

 

“Bu yıl Türkiye finallerine 5 takım gönderdik”

Ülkede voleybol branşında faaliyet gösteren kulüplerin Türkiye’de çok başarılı sonuçlar elde ettiklerinin altını çizen Voleybol Federasyon Başkanı Enver Kaya, sadece sezon içerisinde beş kez Türkiye şampiyonalarına takım gönderdiklerini ve gönderilen tüm takımların da kategorilerinde başarılı sonuçlarla ülkeye geri geldiğini söyledi. “Verilen 100 bin TL’lik katkı sadece Türkiye’ye gönderdiğimiz takımlara yetmez” açıklamasını yapan Kaya, “Bunun yanında Türkiye Plaj Voleybolu Ligi’nde mücadele eden sporcularımızın başarıları da ortadadır” dedi.

 

“Doğru dürüst faaliyeti bulunmayan federasyona 200 bin TL”

Gerek ülkemizde, gerek yurt dışında yaptığımız ve katkı koyduğumuz faaliyetler ortada dururken, bütçemizin artmasını beklerken bir anda aşağı çekilmesi kabul edilir bir durum değildir” diyen Kaya, “Doğru dürüst faaliyeti, doğru dürüst kulübü, doğru dürüst sporcusu bile olmayan federasyona ise 200 bin TL katkı yapılması kabul edilir bir durum değildir” dedi. Kaya, “Spor Dairesi bugün henüz federasyonların 2016 – 2017 yılı alacağı katkı payını açıklamadı. Bize söylenen sadece voleybolun 100 bin TL olduğudur. Soruyorum, geçtiğimiz sezon130 bin TL olan katkı bu yıl niye 100 bine düştü?” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 2035 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.