1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Para ile KKTC vatandaşlığı iddiası
Para ile KKTC vatandaşlığı iddiası

Para ile KKTC vatandaşlığı iddiası

Lefkoşa’da meydana gelen “Sahtekârlıkla para temini” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı E.B.K., bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da meydana gelen “Sahtekârlıkla para temini” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı E.B.K., bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Umut Kulle olayla ilgili bulguları aktardı. Kulle, 18 Aralık’ta Lefkoşa Adli Şube’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Lefkoşa’da sakin Fülya İnalkaç’ın, 2018 yılı Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde zanlı E.B.K.’nın kendisinden KKTC kimlik kartı çıkarma vaadiyle toplamda 9 bin 770 TL para aldığı gerekçesiyle E.B. K.’den şikâyetçi olduğunu anlattı. Kulle, aynı gün başlatılan soruşturma kapsamında Fülya İnalkaç’ın yanı sıra KKTC kimlik kartı çıkarıp, KKTC vatandaşı yapacağını vaat edip, para aldığı üç kişinin daha tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Zanlının aynı gün mahkeme emri ışığında tutuklandığını belirten Kulle, zanlının KKTC vatandaşlığının nasıl ve ne şekilde yapılacağı araştırılması gerektiğine vurgu yaptı. Kulle, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının iki gün tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı E.B.K., mahkemede söz alıp, “Özür dilerim. Resmi kurumların devlet kurumlarındaki iş takiplerini yapıyorum. Dairelerde işler yavaş ilerlediği için müşterilerim beni şikâyet etti” şeklinde konuştu. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur
İlgili Haberler