1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Para da kayıp, soyguncular da!
Para da kayıp, soyguncular da!

Para da kayıp, soyguncular da!

“Güneye geçtiler” iddiası karşısında güvenlik güçleri sessiz

A+A-

 

Soygunun üzerinden 4 gün geçti… Kooperatif Merkez Bankası’nın içerisinde 3 Milyon TL bulunan para taşıma aracını kaçıran ve kayıplara karışan 2 soyguncu, sırra kadem bastı

Ayşe GÜLER

Kooperatif Merkez Bankası’nın içerisinde 3 Milyon TL bulunan para taşıma aracını kaçıran 2 soyguncudan hala ses yok.
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi çemberi yakınlarında 25 Temmuz günü Güzelyurt şubesinde görevlisi Halil Ceyhan ve araç sürücüsü Gültekin Serinkan’ın içerisinde bulunduğu kiralık aracın önüne keserek, silah zoruyla araçtan indiren ve kayıplara karışan soygunculara yönelik polis araması sürüyor.
Polis ve bölgedeki askerlerin sınırlardaki yoğun çalışmalarını sürse de soygun olayının ardından 4 gün geçmesine rağmen ne soygunculara ne de 3 Milyon TL’ye yönelik iz bulunamadı.
Polis, her 2 soyguncunun da Güney Kıbrıs’a kaçma ihtimali üzerinde duruyor.


Serinkan ve Ceyhan saatlerce sorgulanmıştı
Yaşanan soygun olayının ardından bankanın Güzelyurt şubesinde görevlisi Halil Ceyhan ve araç sürücüsü Gültekin Serinkan Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne götürülerek, saatlerce sorgulanmıştı.
Yapılan sorgulamanın ardından Ceyhan ve Serinkan serbest bırakılmıştı.

Yusufoğlu görevden uzaklaştırıldı
Bilindiği üzere yaşanan soygun olayının ardından Koop Bank Güzelyurt Şube Müdürü Dilek Yusufoğlu görevinden uzaklaştırılmıştı. ,Yusufoğlu’nun  polis nezaretinde sevk yapılmadığını, söz konusu ihmal için derhal soruşturma başlatıldığını belirtilmişti.
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü, yaşanan soygunla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklamıştı.
Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alındığını ve nakillerin rutin olarak polis nezaretinde yapıldığının ifade edildiği açıklamada, önceki gün yaşanan olayda polis nezaretinde sevk yapılmadığını, söz konusu ihmal için derhal soruşturma başlatıldığını belirtilmişti.
Açıklamada, ihmalde sorumluluğu görülen ilgililer soruşturma neticeleninceye kadar görevlerinden uzaklaştırıldığı kaydedilmişti.
Nakil edilen tüm tutarların sigortalandığını belirtilirken, önceki gün yaşanan olayda çalınan 3 milyon TL’nin de ‘sigortalandığı’ da ifade edilmişti.

Polis ve asker alarmda geçmişti
Polis, soygun olayının ardından Yılmazköy-Çamlıbel kavşağında saatlerce arama yapmıştı. Anayoldan geçen araçları tek tek durdurulan polis, araçların içerisini didik didik aramıştı.
Araçların bagajlarına, yolcuların bavullarına dahi arayan polis hiçbir detayı atlamamıştı.
Öte yandan Güzelyurt ve sınır bölgesindeki askerler de alarma geçmişti.

1’i polis, 2 kişi olayı gördü
Soygun olayını, bölgeden geçen biri polis memuru 2 kişinin gördüğü tespit edilmiş, polis söz konusu tanıkların ifadesine başvurmuştu. Ancak alınan ifadelere rağmen, zanlıların kimlikleri hala tespit edilmedi.

Banka güvenlik görevlileri silah taşıyamıyor
Öte yandan kendi imkanları ile güvenliklerini sağlayan bankalarda görev yapan görevlilerin para transferi sırasında silah taşıma yetkisi ise bulunmadığı öğrenildi.
Bazı eğitimlerden geçerek, bankalarda güvenlik görevlisi olarak hizmet vermeye başlayan kişilerin ise aldıkları eğitimin yeterli olup olmadığını da merak uyandırıyor.
yeterli olup olmadığı ya da nereye göre yeterli bulunduğu ise merak uyandırıyor.
Öte yandan Özel Güvenlik Yasası’nın hayata geçmemesi nedeniyle bankalardaki güvenlik personeli yanlarında silah taşıyamıyor.

Olay nasıl olmuştu?
Lefkoşa’daki bankadan Güzelyurt’taki şubeye para götürmek için yola çıkan ve içerisinde banka görevlisi Halil Ceyhan’ın bulunduğu, Gültekin Serinkan’ın yönetimindeki Ford Focus marka ZFJ 735 plakalı kiralık marka aracın önü, Güzelyurt yakınlarındaki Mevlevi ikinci çemberinde DC 991 plakalı lacivert renkli Ford marka araç ile kesilmişti.
Para taşıma aracı şoförü Gültekin Serinkan ve banka görevlisi Halil Ceyhan’ı silah zoruyla araçtan indiren soyguncular, hem kendi hem de para taşıma araçlarını alarak ortadan kaybolmuştu.
Olayda kullanılan araç ve para taşıma aracı ise soygundan 4 saat sonra Bostancı’da Zakaf bölgesi olarak bilinen eski portakal fabrikasının batı kısmındaki patikada terk edilmiş olarak bulunmuştu.
Soyguncular her 2 aracı da yakmaya çalışmış ancak başaramamıştı.

Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur