1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pakistan'da 200 gösterici göz altında
Pakistanda 200 gösterici göz altında

Pakistan'da 200 gösterici göz altında

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, hükümet karşıtı gösterilerini sürdüren Pakistan Adalet Hareketi (PTI) ile Pakistan Halk Hareketi'nin (PAT) 200 üyesinin, kaçak enerji kullanımı ve terör gerekçesiyle şehrin çeşitli bölgelerinde gözaltına alındığı bildiri

A+A-

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, hükümet karşıtı gösterilerini sürdüren Pakistan Adalet Hareketi (PTI) ile Pakistan Halk Hareketi'nin (PAT) 200 üyesinin, kaçak enerji kullanımı ve terör gerekçesiyle şehrin çeşitli bölgelerinde gözaltına alındığı bildirildi.

Kounayi ilişkin açıklama yapan PTI lideri İmran Han ve PAT lideri Tahir-ul Kadri, hükümeti baskı yapmakla eleştirdi.

''Aslanlarımı gözaltına alarak ve böyle korkakça eylemler yaparak bizi korkutamazlar'' diyen Han'ın yanı sıra Pakistan Halk Hareketi lideri Kadri de ''Hükümet bir taraftan bizimle müzakere yapıyor, bir yandan da barışçıl gösterilerini sürdüren destekçilerimizi tutukluyor'' ifadesini kullandı.

PAT ve PTI taraftarları, 1 Eylül’de Devlet Televizyonu Binasını işgal etmişti. Soruşturma ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve Ulusal Veri Tabanı ve Kayıt Otoritesinin onayı ile 70 kişinin kimlik tespiti yapılmıştı.

30 Ağustos gecesi PAT lideri Kadri'nin, taraftarlarına Başbakanlık Ofisi'ne yürüme çağrısı yapmasının ardından göstericilerle polis arasında çatışmalar başlamış, olaylarda 3 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 500 kişi yaralanmıştı.

İmran Han, genel seçimlerde hile yapıldığını iddia etmiş, tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı. Han ve destekçileri, bunun üzerine Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürümüştü. Devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını isteyen PAT lideri Kadri de yürüyüşe ve muhalif gösterilere destek vermişti.

(AA/RU/KAR)

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur