1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Pahalılık can yakmaya devam edecek”
“Pahalılık can yakmaya devam edecek”

“Pahalılık can yakmaya devam edecek”

Özyiğit, 2014 yılında sorunlara köklü çözümler getirmek yerine, sıkıntıların günü birlik kararlar ve sözlerle geçiştirmeye çalışılmasının faturasının 2015 yılında halkın sırtından çıkarılacağını savundu

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2014 yılında sorunlara köklü çözümler getirmek yerine, sıkıntıların günü birlik kararlar ve sözlerle geçiştirmeye çalışılmasının faturasının 2015 yılında halkın sırtından çıkarılacağını savundu.

2014 bütçesinden yapılması gereken ancak yapılmayan ödemelerin 2015 bütçesinden karşılanacağı için 386 milyon TL olarak öngörülen bütçe açığının çok daha fazla olacağını ileri süren Özyiğit, bunun da yeni zamların habercisi olduğunu iddia etti.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Temmuz-Aralık 2014 hayat pahalılığı oranının yüzde 1.6 olarak açıklandığını belirten Özyiğit, “Aynı para birimini kullandığımız ve ithalatımızın yüzde doksanına yakınını yaptığımız Türkiye’de 2014 yılı hayat pahalılığı yüzde 8.17 olurken, nasıl olur da KKTC’de bu oran yüzde 6.49 çıkmaktadır? Buna anlam vermek mümkün değildir” dedi.

Dünyada petrol fiyatları aylar öncesinden neredeyse yarı yarıya düşmesine rağmen, hükümetin halen elektrik fiyatlarında indirime gitmemesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Özyiğit, “Zam olduğunda bunu otomatiğe bağlayan hükümet, yaşanan düşüşler karşısında aylarca beklemektedir. Bu nasıl halkçılıktır, anlamak mümkün değildir” diye devam etti. (tak)

Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur