1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özyiğit'ten yanıt: Görüşme planı yoktu
Özyiğit'ten yanıt: Görüşme planı yoktu

Özyiğit'ten yanıt: Görüşme planı yoktu

"Türkiye Eğitim Bakanı hem davet etti, hem görüşmedi" iddialarına Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit'ten yanıt geldi

A+A-

"Türkiye Eğitim Bakanı hem davet etti, hem görüşmedi" iddialarına Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit'ten yanıt geldi: Planlanmış bir görüşme yoktu. TC Eğitim Bakanı hafta sonu bizlere ulaşarak ziyaret programımızı ileriki bir tarihe almıştık. Bunu önceden açıklamıştık.

İşte Özyiğit'in açıklaması

"Ankara ziyaretimizle ilgili dezenformasyon belli amaçlarla bir taraflara çekilmeye çalışılıyor. O yüzden memlekette o kadar sorun varken vaktimizden ayırıp bu arkadaşlara cevap vermek zorunda kalıyoruz.

Geçtiğimiz hafta hem TC Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk, hem de Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Ersoy ile randevulaştık. Hatta Sn. Eğitim Bakanı onurumuza bir yemek vermek istediğini söyledi. Ziyaret programımız da basında yer buldu.

Hafta sonu Sn. Eğitim Bakanı bizlere ulaşıp randevumuzu ileriki bir tarihe almayı rica etti. Daha önceden konuşmuş olduğumuz teknik komitelerin çalışmalarının ilerletilmesine müteakip buluşmamızın daha faydalı olacağında mutabık kaldık. Pazar günü BRT canlı yayında zaten bu gelişmeleri paylaşmıştım.

Dolayısı ile Ankara ziyaretimizde TC Eğitim Bakanı ile planlanmış bir görüşme mevcut değildi. Kaldı ki ziyaretimiz sırasında hiçbir şekilde diplomatik nezaketsizlik olarak algılanabilecek bir gelişme de olmadı.

Bu arada Sn Kültür Bakanı ile birçok konuyu ele alma fırsatı bulduk. Verimli bir diyalog olduğunu söylemem lazım.

Bu zor günlerde çocuklarımızın geleceğini ve kültürel varlığımızı nasıl sağlama alırız diye çalışırken, birilerinin siyasi rant elde etme çabalarına da takılıp kalacak değiliz.

 

Bu haber toplam 2821 defa okunmuştur