1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit’ten Ersenal’a çağrı
Özyiğit’ten Ersenal’a çağrı

Özyiğit’ten Ersenal’a çağrı

TDP Başkanı Özyiğit, Rauf Ersenal’e Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa gerekçesini açıklaması çağrısında bulundu

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa eden Rauf Ersenal’e istifa gerekçelerini toplumla paylaşması çağrısında bulundu.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Özyiğit, Ersenal’in istifasını değerlendirdi.

Yaşadığı sıkıntıların ardından istifa eden Ersenal’in gerek yaptığı paylaşımlar, gerekse de verdiği demeçlerde, CTP-DP hükümeti ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu işaret ettiğini, ancak ayrıntı vermediğini belirten Özyiğit, Rauf Ersenal’in yasal zorunluluk olmasa da, şeffaflık adına kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu olduğunu iddia etti.

Özyiğit, “Ersenal’in ‘istifam ile ilgili gerekçeleri Başbakan açıklasın’ söylemi bize göre doğru değildir. Bu sorumluluk Ersenal’dedir” ifadesini kullandı.

Özyiğit, şöyle devam etti:

“‘Bir tarafta yardıma muhtaç insanlar, diğer tarafta Vakıf mallarını ayrıcalıklı sözleşmelerle kullanan para babaları’ söylemi ile para babalarının ayrıcalıklı sözleşmelerle korunduğunu açıklayan Rauf Ersenal, söz konusu sözleşmeler, bu ayrıcalıklı sözleşmelerden yararlanan kişiler ile buna göz yumanların kimler olduğunu toplumla paylaşmalıdır. Rauf Ersenal, geçtiğimiz hafta telefonla katıldığı bir TV programında vakıf mallarının restorasyonuyla ilgili sözleşmenin, imza gününden bir ay önce Başbakanlığa gelmesine rağmen, kendilerinin sözleşmeden imza günü haberdar edildiklerini de söyledi. Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı’nın bu sözleşmeden önceden haberdar edilmemesi manidardır.”

Özyiğit, “Toplumun malının kimler tarafından peşkeş çekildiğinin bilinmesi gerekiyor. Eğer bilinen gerçekler toplumla paylaşılmazsa, bu tür karar ve uygulamalar nasıl sona erecek. Bu çarpık ve kokuşmuş düzen nasıl değişecek?” ifadelerini kullandı.

(tak)

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur