1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit, Mülteci Hakları Derneği ile görüştü
Özyiğit, Mülteci Hakları Derneği ile görüştü

Özyiğit, Mülteci Hakları Derneği ile görüştü

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mülteci Hakları Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mülteci Hakları Derneği’nden (MHD) bir heyeti kabul etti.

TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, TDP Milletvekili Zeki Çeler de hazır bulundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre görüşme, Mülteci Hakları Derneği’nin Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası’na eklediği iki madde önerisini görüşmek amacıyla siyasi partilerle başlattığı ziyaretler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Mülteci hakları hukukunun iki temel prensibi olan, mültecileri zulüm görme riskleri olan yere geri göndermeme ve cezalandırmamayı temel alan ek madde önerileri, çocuk mülteciler için özel düzenlemeler öngörüyor.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit görüşmede yaptığı konuşmada, “geçen sene Girne açıklarında kurtarılan 235 mültecinin apar topar Türkiye’ye geri gönderildiğini” kaydederek, Mülteci Hakları Derneği’nin hazırladığı değişiklik önerilerinin mülteci hakları konusunda daha insancıl bir şekilde çalışma yapılabilmesi için büyük bir boşluğu dolduracağının altını çizdi.

TDP Milletvekili Zeki Çeler de, insan hakları ile ilgili yürüttükleri çalışmalar bağlamında mülteci haklarının da korunmasını amaçlayan bu önerileri destekleyeceklerine ve konunun önemi ile ilgili kamuoyunun artarak bilgilendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Mülteci Hakları Derneği yetkilileri de, “yasa değişiklik önerileri ile ilgili 2014’ün sonundan beri yürüttükleri katılımcı ve şeffaf konsültasyon sürecini hızlandırarak devam ettireceklerini ve bu insancıl konuyla ilgili somut bir adım atılabilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini” ifade ettiler.

(tak)

Bu haber toplam 1120 defa okunmuştur