1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit, hükümetin icraatlarını eleştirdi
Özyiğit, hükümetin icraatlarını eleştirdi

Özyiğit, hükümetin icraatlarını eleştirdi

Özyiğit, “Vergi affı ile yandaşlarına milyonlarca liralık kıyak geçtiğini” öne sürdüğü hükümetin diğer yandan “toplu sözleşme düzenini ortadan kaldırarak, çalışana bir tokat daha vurmaya çalıştığını” savundu.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Vergi affı ile yandaşlarına milyonlarca liralık kıyak geçtiğini” öne sürdüğü hükümetin diğer yandan “toplu sözleşme düzenini ortadan kaldırarak, çalışana bir tokat daha vurmaya çalıştığını” savundu.

Özyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, “Kendi yandaşlarınıza milyonluk kıyak geçeceksiniz, ancak sıra asgari ücretle çalışana gelince gözünüzü kırpmadan darbe vuracaksınız, bu nasıl bir adalettir?” diye sordu.

Vergi affı konusundaki yasanın Cumhurbaşkanı’ndan dönmesi üzerine hükümetin yasa gücünde kararname çıkarmasını eleştiren Cemal Özyiğit, bu yolla devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığını, bir anlamda “ödememeyi de teşvik ettiğini” iddia etti.

Özyiğit, bu tespitleri ortaya koyarken, gerçek anlamda ödeme güçlüğü çeken şirket ve kişilere kolaylık getirilmesine karşı olmadıklarını, ancak bazı büyük sermayedarlara milyonluk kıyak geçilmesini ise doğru bulmadıklarını ifade etti.

MUHACERET AFFINA ELEŞTİRİ

3 yıl önce dönemin UBP hükümeti tarafından bir af çıkarılarak ülkede kaçak bulunanlara kolaylıklar getirildiğini, o dönem bu uygulamaya karşı çıkan CTP’nin şimdi tıpkı UBP gibi aynı yönteme başvurduğunu savunan Özyiğit, “UBP yapınca yanlış, CTP yapınca doğru olmaz, yanlış yanlıştır” dedi. 

TDP Genel Başkanı Özyiğit, karar ve uygulamaları ile belirli zümrelere çıkar sağlayan hükümetin diğer yandan da toplu sözleşme düzenini ortadan kaldırarak çalışanlara ekonomik anlamda bir darbe daha vurmaya çalıştığını öne sürdü.  

Sendikalaşma hakkı olmadığı için tamamen güvencesiz olarak açlık sınırının altında bir ücretle çalışmak zorunda bırakılan asgari ücretliler yanında, 1 Ocak 2011’de yürürlüğe giren “Göç Yasası” kapsamında kamuda görev alanların da çok düşük maaşla yaşamak zorunda kaldığını belirten Özyiğit, son seçimlerin ardından göreve gelen CTP-DP hükümetinin bu yasadan dolayı mağdur olan öğretmenlere hazırlık ödeneği vermediğini, Savcılık ve Sayıştay’ın arkasına saklanarak yasa kapsamında işe girenlerin toplu sözleşme haklarının ellerinden almak istediğini savundu.

Özyiğit, tüm bunların “emeğin partisi” olduğunu söyleyen bir partinin iktidarı döneminde yaşanmasının manidar olduğunu belirterek, bunlara tepki koyan Dev-İş başta olmak üzere tüm sendikalara destek belirtti.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, TDP olarak “Göç Yasası”nın ortadan kaldırılması ve eşit işe eşit ücret prensibinin yaşama geçmesi, özel sektör çalışanlarının sendikalaşma hakkının güvenceye alınması ve tüm kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkından yararlanması için emek örgütleriyle birlikte var güçleri ile mücadele etmeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur