1. HABERLER

  2. HABERLER

  3.   Özuslu: “Habere erişim konusunda hassasız”  
  Özuslu: “Habere erişim konusunda hassasız”  

  Özuslu: “Habere erişim konusunda hassasız”  

   T&T Ercan Havalimanı Genel Müdürü Serhat Özçelik KTGB’yi ziyaret etti

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Sami Özuslu, kamusal alanlarda habere erişim konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığına dikkati çekerek, bu konuda hassas olduklarını söyledi. Özuslu, Ercan Havaalanı’nda da bu yönde tedbirler alınabileceğini vurguladı.

T&T Ercan Havalimanı Genel Müdürü M.Serhat Özçelik, geçtiğimiz hafta olağan genel kurulunu gerçekleştiren Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin yeni yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

 Ziyarette KTGB Başkanı Sami Özuslu ile bazı yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. T&T Ercan Havalimanı Genel Müdürü M.Serhat Özçelik, Başkan Sami Özuslu ve yeni yönetim kuruluna görevlerinde başarılar dilerken, gazetecilerin zor bir görev yürüttüklerini kaydetti. Özçelik, sivil toplum kuruluşları ile toplumun gören gözü, duyan kulağı olan basının daima yanında olduklarını dile getirdi.

Özçelik, gazetecilerin ulvi ve çok değerli görevler üstlendiklerini kaydederek, basının geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi aydınlatan, yön gösteren kişiler ve kurumlar olduğunu belirtti. Basının çalışmalarını yakından takip ettiklerini anlatan Özçelik, bu çerçevede basına yönelik de elden gelen çabayı sarf ettiklerini ifade etti.  

 Özçelik, şöyle devam etti:

“Temsil ettiğim TT Ercan Havalimanı işletmesi olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar ülkenin turizmine yapılabilecek en büyük katkıyı sağlamak için 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşaatı tamamlanacak yeni Ercan Havalimanı son derece hızlı ilerliyor. Ben, bu vesile ile KTGB yönetimi ve tüm basın mensuplarını yeni yapılan Ercan Havalimanı’na davet ediyorum. Ülkenin geleceğine yapılan bu yatırımı hep birlikte değerlendirelim.”

Özuslu: “Karşılıklı diyalog ve ortak aktiviteye imza atmaya hazırız”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu da konuşmasında, Serhat Özçelik’e nazik ziyareti için teşekkür ederken bunun ayrıca yeni yönetime yapılan ilk ziyaret olduğunu da anımsattı.

Ercan Havalimanı’nın ülkemiz için önemine dikkati çeken Özuslu, “Gönül arzu ederdi ki touch down yapılmadan uluslararası ulaşıma açık olan bir havalimanı olsun” dedi.

Uçak biletlerinin pahalı olmasından dolayı uzayan yolculuk saatlerinden vatandaşlar gibi gazetecilerin de sıkntılar yaşadığını kaydeden Özuslu, “Ercan Havalimanı’nı özel bir şirket işletse de bunu kamusal bir alan olarak görüyoruz. Her kamusal alanda habere ulaşma özgürlüğünün T&T şirketi tarafından da gözetilmesini bekliyoruz. Bu alanlarda görev yapan personelin basın özgürlüğü konusunda duyarlılığının artırılması gibi bir ihtiyacımız vardır. Bu konuda karşılıklı diyalog ve ortak aktiviteye de imza atmaya hazırız ” dedi.

Kurumsal işbirliklerine önem veren sinerjinin önemine inanan bir örgüt olduklarını kaydeden Özuslu, kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2152 defa okunmuştur