1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özürlüğüler Derneği alanına 200 fidan dikildi
Özürlüğüler Derneği alanına 200 fidan dikildi

Özürlüğüler Derneği alanına 200 fidan dikildi

Tatlısu bölgesinde Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne tahsis edilen alana fidan dikimi yapıldı

A+A-

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü tarafından Tatlısu bölgesinde Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne tahsis edilen alana fidan dikimi yapıldı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bölgede ağaçlandırmanın yanı sıra, engellilere yönelik piknik ve rekreasyon alanları ile yine engelli vatandaşların yararlanabileceği plaj yapımını da içeren bir proje uygulanacak.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ve Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın da katıldığı etkinlikte bölgeye yaklaşık bin 200 adet kavak ve selvi fidanı dikildi.

Engelli Derneklerinden temsilciler ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu da etkinliğe katıldı.

Dikilen fidanlara Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği üyelerinin isimleri verilirken bir fidana da derneğin eski başkanlarından merhum Mustafa Çelik’in adı verildi.

DİNÇYÜREK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin ilk aşaması olarak fidanların dikileceğini ama bunu ikinci ve üçüncü aşamanın da izleyeceğini söyledi.

Bu aşamalar çerçevesinde park yeri ile birlikte ulaşımın kolay olacağı piknik alanı ve rekreasyon alanı da oluşturacaklarını ifade eden Dinçyürek, bir sonraki aşamada da piknik alanının hemen altında engelsiz bir plaj oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Plajın oluşması ile birlikte ülkede yaşayan engellilerin komple yararlanabilecekleri bir kompleks yaratmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan Dinçyürek, projenin hayata geçecek olmasının kendileri için çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Dinçyürek şöyle konuştu:

“Siyasete girmeden önce de, Milletvekili iken de yıllarca dernekte birlikte uğraş verdik. Bugün bu projenin hayat bulması bizi duygulandırıyor. Yapacağımız çalışma, bu anlamda ülkede diğer bölgelere de örnek olacak niteliktedir.”

Projenin daha da ileriye gidebilmesi için sponsor firmalar ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Dinçyürek, Belediyenin de kendi üzerine düşen desteği vereceğini söyledi.

Dinçyürek, Tatlısu'daki projeden edinilen tecrübeyle başka bölgelerde de benzeri projeleri hayata geçireceklerini belirterek, fikir bazında da destek vermek isteyen kesimlerle görüşeceklerini ifade etti.

ORÇAN

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise, Çevre Bakanlığının girişimleriyle bölgeye yeni ve güzel bir mekan kazandırılacağından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, fidanların ekildikten sonra bakım ve idamesi için her türlü katkıyı yapacaklarını söyledi.

Orçan, alanın daha güzel bir görünüme dönüşmesi için bundan sonraki süreçlerde belediye olarak daha aktif şekilde devrede olacaklarını belirterek, projenin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Orçan, engelli vatandaşların da ülkede rahatça denize girebilecekleri bir plajın olmasının mutluluk vereci olduğunu söyledi.

KİBRİT

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın derneğe tahsis ettiği araziye ilk fidanları dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bütün üyeler için birer fidan dikileceğini vurgulayan Kibrit, alanın hem piknik hem de rekreasyon alanı olarak değerlendirileceğini belirtti.

Kibrit “Üyelerimiz, doğa ile iç içe olacakları bir ortama kavuşacak. Şahsım ve derneğim adına Bakan Dinçyürek’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ülkede engelli kesim maalesef unutulmuş durumdadır. Sayın Bakan bu davranışıyla bizlerin de var olduğunu ve bu toplumun içerisinde bir fert olduğumuzu gösterdi” dedi.

ÖZGÜR DİNÇYÜREK

DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Özgür Dinçyürek de mimarlık bölümünün her dönem olduğu gibi yeni akademik yılın başında da bir çevre kampanyasına önderlik ettiğini söyledi.

Yapılan etkinliğin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Dinçyürek, zaman zaman yaptıkları etkinliklerle öğrencilere çevre bilincini aşılamak istediklerini belirtti

(tak)

Bu haber toplam 1147 defa okunmuştur