1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Özlük haklarımıza müdahale edilemez”
“Özlük haklarımıza müdahale edilemez”

“Özlük haklarımıza müdahale edilemez”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), çalışanların Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan bazı haklara müdahale edildiği gerekçesiyle ‘iş yavaşlatma’ eylemi yaptı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), “Toplu İş Sözleşmesi’ndeki ek ödeneklerin gasp edilmesi” gerekçesiyle dün şok bir eylem düzenledi. “Çalışanların, Toplu İş Sözleşmesiyle kazandıkları vardiya ödeneklerinin dün yapılan maaş ödemelerine yansımayacağı yönündeki” açıklamalar üzerine Bay-Sen, dün sabah aldığı kararla saat 13:00 ile 15:00 arasında iş yavaşlatma eylemi yaptı.  Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, özlük haklarına müdahale edildiğini ve tasarruf tedbirlerinin masada görüşülmesini belirtti.
3 Şubat Pazartesi günü BRT Müdürü Tümerkan ile bir araya gelerek Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili görüşeceklerini söyleyen Sakallı, yönetimin tutumuna bağlı olarak genel greve gidebileceklerini, gerekirse konunun yargıya taşınacağını aktardı.
YENİDÜZEN’e konuşan BRT Müdür Mete Tümerkan ise çalışanların maaşlarının artışla birlikte ödendiğini belirterek, 31 Ocak itibariyle Toplu İş Sözleşmesinden doğan bazı hakların yerine getirilemediğini ancak bu hakların yerine getirilmeyeceği anlamına gelmediğini söyledi.

Sakallı: “Çalışanların maaşlarından kesinti yapılamaz”
Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan ek ödeneklerin gasp edildiğini söyleyerek, “bize gelen son duyumlar çalışanların Toplu İş Sözleşme ile kazandıkları vardiya ödeneklerinin bugün (dün) yapılacak maaş ödemelerine yansımayacağı yönündedir” dedi. Bu yönde ciddi duyumlar aldıklarını, Hükümetin ve BRTK Yönetimi’nin çalışanların maaşlarından yapacağı kesintiyle kurumun elektrik borcunu ödemeyi planladığının konuşulduğunu savunan Sakallı, “dileğimiz bu duyumların doğru olmamasıdır” dedi.

“Hala Toplu İş Sözleşmesi yapılmadı”
Salih Sakallı, şöyle konuştu: “Daha ciddi ve çözüm getirici planlara ihtiyaç varken, Maliye Bakanının ve Yönetim işbirliğiyle maaşlardan kesinti yapılması her ne sebeple olursa olsun böylesi ciddi gelişmeler BRT’yi yaralar. Bugün hala Toplu İş Sözleşmesi imzalanmamışsa bunun tek suçlusu BRTK Yönetim Kurulu’dur.

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
Etiketler : ,