1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Özlem sona eriyor
Özlem sona eriyor

Özlem sona eriyor

K-Pet Süper Lig’de heyecan bugün oynanacak olan ilk hafta maçlarıyla yeniden başlıyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de uzun süren lig arasının ardından futbol sezonu yeniden başlıyor. Takımların hazırlık dönemlerini tamamladığı ve kadrolarına yeni isimleri kattığı sezonun ilk haftasındaki maçlar nefes kesecek. Ligin ilk haftasında son şampiyon Yenicami ligin yeni ekiplerinden Lapta’ya konuk olurken, Küçük Kaymaklı da kendi evinde Mağusa Türk Gücü’nü konuk edecek. Bu sezon şampiyonluk yarışı içinde olması beklenen Bostancı Bağcıl, Cihangir deplasmanına konuk olurken, Lefke takımı da Çetinkaya’nın konuğu olacak.

Ligde bugün Mormenekşe – Yeniboğaziçi, Lapta – Yenicami, Serdarlı – Doğan Türk Birliği ve Çetinkaya karşılaşmaları oynanacak. Yarın ise Küçük Kaymaklı – Mağusa Türk Gücü, Cihangir – Bostancı Bağcıl ve Gönyeli – Gençler Birliği takımları karşı karşıya gelecek.

Sezon derbiyle başlıyor: Mormenekşe - Yeniboğaziçi
Ligde bugün oynanacak önemli maçta iki doğu temsilcisi Mormenekşe ile Yeniboğaziçi takımları karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz sezon play – out potası içerisinde yer alan Mormenekşe takımı bu sezona galibiyetle başlayıp lige moralli başlama hedefinde. Geçtiğimiz sezon küme düşme potasından dönen Yeniboğaziçi ise ezeli rakibi karşısında puan koparma peşinde olacak. Mormenekşe Cemal Balses Stadı’ndaki karşılaşmayı Serhan Şimşek yönetecek.

Son şampiyon sahnede: Lapta - Yenicami
Ligde bugün oynanacak karşılaşmada lige bir sezonluk aradan sonra geri dönen Lapta ile geçen sezonu şampiyonlukla tamamlayan Yenicami karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz sezon Birinci Lig’de istikrarlı bir sezon geçiren ve doğrudan Süper Lig vizesi alan Lapta son şampiyonu eli boş gönderme niyetinde. Geçen sezonu şampiyonlukla tamamlayan ve müthiş bir sezon geçiren Yenicami ise rakibini mağlup edip sezona galibiyetle başlamak istiyor. Lapta Şehit Şevket Kadir Stadı’nda oynanacak karşılaşmada Emre Öztaşlı düdük çalacak.

Zor maçla başlıyorlar: Serdarlı – Doğan Türk Birliği
K-Pet Süper Lig’de günün en önemli karşılaşmalarından biri bugün Serdarlı ile Doğan Türk Birliği arasında oynanıyor. Geçtiğimiz sezon genç teknik adamı Sedat Devecioğlu ile takdir toplayan bir ekip hüviyetine kavuşan Serdarlı, güçlü rakibi karşısında kendi evinde mutlak galibiyet peşinde. Geçen sezonun flaş ekibi Doğan Türk Birliği de tecrübe kazanan genç oyuncularının çabalarıyla bu sezon zirveyi zorlayacak nitelikte. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’ndaki karşılaşmada Mehmet Sezener görev alacak.

Lefkoşa’da kritik maç: Çetinkaya - Lefke
Ligde bugün oynanacak maçta Çetinkaya ile Lefke takımları karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz sezon ligi dördüncü tamamlayan fakat sezon başında birçok oyuncusuyla yolları ayıran Çetinkaya, rakibini mağlup edip lige moralli girmek istiyor. Geçen sezonun en iyi ekipleri arasında yer alan ve Kıbrıs Kupası’nı müzesine götüren Lefke ise Lefkoşa’dan evine galibiyetle dönme niyetinde. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmada ligin tecrübeli hakemlerinden Fehim Dayı düdük çalacak.

Varsa yoksa galibiyet: K.Kaymaklı – Mağusa TG
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak önemli karşılaşmada Küçük Kaymaklı ile Mağusa Türk Gücü takımları karşılaşacak. Geçen sezon şampiyonluk mücadelesi veren fakat ligi ikinci tamamlayan Küçük Kaymaklı genç kadrosuyla yola çıktığı sezonda yine şampiyonluk mücadelesi verecek. Sezon başında sıkıntılar yaşayan fakat toparlanan Mağusa Türk Gücü de Lefkoşa’dan galibiyetle dönüp gücünü göstermek istiyor. Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’ndaki karşılaşmada Timur Ercan Bodi görev yapacak.

‘Süper’ karşılaşma: Gönyeli – G.Birliği
K-Pet Süper Lig’de yarın oynanacak karşılaşmada ligin iki yeni ekibi Gönyeli ile Gençler Birliği karşı karşıya geliyor. Geçen sezonu Birinci Lig’de şampiyon olarak tamamlayan ve hak ettiği yere geri dönen Gönyeli, genç kadrosuyla rakibini evine boş göndermek istiyor. Geçen sezon Play-off sonunda Süper Lig’e 6 sezon sonra yükselen ve güçlü bir ekip kuran Gençler Birliği ise yakından tanıdığı rakibini deplasmanda yenip lige moralli başlamak istiyor. Gönyeli Stadı’nda oynanacak olan zorlu maçta Osman Özpaşa düdük çalacak.

Zirve aşkına: Cihangir – B.Bağcıl
Ligde yarın oynanacak en önemli karşılaşmalardan biri Cihangir ile Bostancı Bağcıl arasında oynanacak. Geçtiğimiz sezon istikrarlı bir görüntü çizen ve ligi rahat tamamlayan Cihangir, kendi evinde oynayacağı karşılaşmada galibiyet elde etme peşinde. Geçen sezon play-out oynamaktan son anda kurtulan ve sezon başında önemli isimleri kadroya katan Bostancı Bağcıl’da hedef zor maça galibiyetle başlayıp maçı kazasız atlatmak. Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’ndaki karşılaşmanın hakemi Kerem Eran.

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur