1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özkıraç: “Değişik eylem türleri ile mücadelemize devam edeceğiz”
Özkıraç: “Değişik eylem türleri ile mücadelemize devam edeceğiz”

Özkıraç: “Değişik eylem türleri ile mücadelemize devam edeceğiz”

YENİDÜZEN’e konuşan Özkıraç, “Değişik eylem türleri yarından itibaren ile mücadelemize, kavgamıza devam edeceğiz” diye konuştu.

A+A-

EL SEN Başkanı Kubilay Özkıraç KIB-TEK’teki grevle ilgili Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara uyduklarını açıkladı. YENİDÜZEN’e konuşan Özkıraç, “Değişik eylem türleri yarından itibaren ile mücadelemize, kavgamıza devam edeceğiz” diye konuştu. Özkıraç "Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara uyacak mısınız" sorusunu “Uyacağız ne yapalım” diye cevapladı.


Bakanlar Kurulu El-Sen’in sabah saatlerinde başlattığı grevi yasaklama kararı aldı. Çalışma Bakanı Faiz Sucuoğlu yasaklama kararını YENİDÜZEN'e doğruladı.

Başbakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, bugün Olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında grevin 60 gün süreyle yasaklandığı açıklandı.

"Hükümet, 60 MW’lık yeni yatırım ile ilgili olarak hali hazırda bir adım atmıştır ve önümüzdeki günlerde de diğer gerekli adımları atacaktır."

Yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

"Bakanlar Kurulu, bugün, Başbakanlığa vekalet eden Sayın Bakan Ali Pilli başkanlığında olağanüstü bir toplantı yapmıştır. Bugün sabah saatlerinden itibaren Elektrik Kurumu’nda yürürlüğe konulan grev konusunun ele alınıp değerlendirildiği toplantıda;

Bu grevin ülkemize uluslararası ulaşım, ülke içerisinde trafik, sağlık ve diğer elzem hizmetleri kesintiye uğratarak halkımızın hayatını ciddi şekilde olumsuz etkileyen bir durum ortaya çıkardığı tespit edilmiştir. Bu noktadan hareket eden Bakanlar Kurulu, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası’nın kendisine verdiği yetkiye dayanarak bu grevin genel sağlığı, ulusal ve kamu güvenliğini bozucu, elzem hizmetleri ciddi şekilde kesintiye uğratan niteliği olması nedenleriyle 60 (altmış) gün süre ile yasaklama kararı almıştır.

Bakanlar Kurulu ayrıca Elektrik Kurumu’nun geleceğini ve ülkenin enerji ihtiyacını dikkate alarak daha önce açıklamış olduğu 60 MW’lık yeni yatırım taahhüdünü ve bu taahhüdün yer aldığı protokole bağlılığını bu toplantıda bir kez daha teyit etmiştir. Hükümet, 60 MW’lık yeni yatırım ile ilgili olarak halihazırda bir adım atmıştır ve önümüzdeki günlerde de diğer gerekli adımları atacaktır. Yatırımın ne şekilde olacağına ilişkin detaylı açıklama ilk Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirilip gerekli karar alınması ertesinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

FOTO: ARŞİV

Bu haber toplam 4685 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler