1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Özgürgün’ün istifa etme seçeneği de vardır”
“Özgürgün’ün istifa etme seçeneği de vardır”

“Özgürgün’ün istifa etme seçeneği de vardır”

Çavuşoğlu, Genel başkanın partiyi geleceğe taşımak noktasında zafiyet gösterdiğini, Özgürgün’ün gerek milletvekillerini gerekse halkını kucaklamadığına vurgu yaptı.

A+A-

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu bu sabah televizyon programına katıldı.

Çok adaylı kurultayların hangi durumlarda ortaya çıktığını değerlendiren Çavuşoğlu, ‘’ben bu işi daha iyi yaparım ve partimi daha ileriye taşırım’’ diyen isimlerin partiyi daha ileriye taşıma noktasında ortaya çıktığını ifade etti.

Parti içerisinde yaşanan antidemokratik uygulamalardan bahseden Çavuşoğlu, Genel başkanın partiyi geleceğe taşımak noktasında zafiyet gösterdiğini, Özgürgün’ün gerek milletvekillerini gerekse halkını kucaklamadığına vurgu yaptı.

Özgürgün aday olan isimleri partiden dışladı

Aday olma sebeplerine de değinen Çavuşoğlu; ‘’partimizi daha ileriye taşımak, daha demokratik, daha kurumsal, daha şeffaf bir yapıya kavuşturmak  ve güçlü bir parti yaratabilmek için adayım’’ dedi. Çavuşoğlu, oturduğu makamın yetkilerini kullanarak, hukuk ve etik kavramlarına uymadan kendilerini MYK üyeliğinden atan Özgürgün’ü eleştirerek, aday olan isimlerin partiden dışladığını savundu.

Kimse kendi egoları için aday olmamıştır

UBP içerisinde 13 yıldır halkın takdiri ile milletvekilliği yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, ‘’ben bilirim ben yaparım’’ gibi tek adam zihniyetine karşı durma sorumluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.  Çavuşoğlu, kimsenin kendi egolarını tatmin etmek adına aday olmadığını da belirtti.

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti; ‘’Daha fazla hizmet edebilmek ve bu sorumluluğu yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Saldırılara maruz kaldığınız bir ortamda mücadele etmek çok kolay bir durum değildir.

Seçildiğim günden beri tüm genel başkanlar (Özgürgün de dâhil) benim MYK üyesi olmam için kontenjanlarını kullandılar. Partinin köklü geleneğini temsil edenlerden birisiyim. Genel Başkana demokratik bir şekilde eğer aday olacaksam ilk size söyleyeceğim diye önceden söyledim. Ancak kendisine adaylığımı söylemek için ulaşmaya çalıştığımda ise hiçbir şekilde ulaşamadım. Yıllardır kendi partimizde halkımız ve memleketimiz için mücadele eden birileri olarak Ersin Tatar ve beni MYK’dan atarak, kendimizi ifade etmemizi engellemiştir. ’’

Genel Başkandan umudumuzu yitirdik

UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Genel başkana umutlarını yitirdiklerini belirterek, 31 Ekim’de gerçekleşecek olan kurultayın sağlıklı ve şeffaf yapılabilmesi için Parti Meclisi ve MYK’nın baskı altında kalmadan karar üretebilmesinin önemine değindi. Hüseyin Özgürgün’ün partiyi geleceğe taşıyama noktasında sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, aday çıkan isimlerle benzer düşüncelerde örtüştüklerini söyledi.

Özgürgün zamana oynuyor

Özgürgün’ün kendine biat eden isimlerle üye yazdırarak bu süreci atlatmaya çalıştığını iddia eden Çavuşoğlu, Özgürgün’ün sınırsız üye yazdırmakla başarı kazanamayacağını tam aksine oturduğu koltuğun artık şaibeli bir koltuk olduğunu savundu.

Çavuşoğlu, Partilileri bilgilendirmek adına basın yolunu tercih etmelerinin üzüntü verici olduğunu belirterek, demokratik çarkların çalışabilmesi için de kaçınılmaz bir davranış biçimi olduğunun altını çizdi. Çavuşoğlu bu aşamadan sonra partiyi, MYK ve Parti Meclisi’nin geleceğe taşıyabileceğini savundu.

Sempatimi yitirdim ama saygımı yitirmek istemiyorum

UBP Genel başkanına sempatisini yitirdiğini, saygısını da yitirmek istemediğini söyleyen UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Özgürgün’ün yaptığı bu davranışların Milletvekillerini ne kadar küçük gördüğünün de göstergesi olduğunu, sırf aday oldukları için kendilerini menfaatçi pozisyonuna koyan biri ile bu yolun yürünemeyeceğini ifade etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün partiyi ileriye götüremediğini savunan Çavuşoğlu,  Genel başkanların da istifa etme seçenekleri olduğunu hatırlatarak, Özkan Yorgancıoğlu’nu örnek gösterip, Özgürgün’ün de istifa etme seçeneği olduğuna vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, tek adaylığın söz konusu olmadığını, iki turlu bir kurultay inancı olduğunu  söyledi. Partinin yetkili kurullarına da seslenen Çavuşoğlu,  partinin tek başına iktidara taşınması için Parti Meclisi ile MYK’ya ‘’gücünüzün farkında olun’’ çağrısı yaptı.

 

Bu haber toplam 2086 defa okunmuştur