1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özgürgün’den “Maraş’ı Türk yönetiminde sahiplerine iade edelim” önerisi !
Özgürgün’den “Maraş’ı Türk yönetiminde sahiplerine iade edelim” önerisi !

Özgürgün’den “Maraş’ı Türk yönetiminde sahiplerine iade edelim” önerisi !

Maraş’taki plaja “Kıbrıslı Rumların girişini yasaklayan” hükümetin Başbakanı’ndan açıklama: Maraş’ı Türk yönetiminde eski sahiplerine verelim.

A+A-

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Maraş’ın, eski sahiplerinin dönüşünü sağlayacak şekilde, beledi hizmetler ve güvenlik konusu Kıbrıs Türk yönetiminde olması koşuluyla açılmasını yüzde yüz destekliyorum” dedi. Başbakan Özgürgün, Kıbrıs TV’de Empati programına katılarak soruları yanıtladı. Başbakan Özgürgün, birinci olma hedefini gerçekleştiremezse görevden ayrılacağını yineledi.

 

“Yan yana iki komşu devlet”

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik iki komşu devlet olarak yan yana yaşanabileceğini dile getiren Başbakan Özgürgün, ikili ilişkilerin önemine değinerek, daha önce Kıbrıslı Rumların bir suçluyu kuzeye iade ettiğini, buna jest olarak da geçtiğimiz günlerde bir suçlunun güneye iade edildiğini kaydetti. “KKTC”nin en az Kıbrıs Cumhuriyeti devleti kadar yasal ve meşru olduğunu öne süren Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türklerinin eşitliğinin kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

 

“1975’in koşulları yok”

KKTC’de yaşayan Rumlara, Kıbrıs Rum yönetiminin yardım göndermesi konusunda ise “Artık 1975’in koşulları yok” diyen Başbakan Özgürgün, aynı zamanda KKTC vatandaşı da olan bu kişilerden bazılarının KKTC’den kuraklık tazminatı aldığına da işaret ederek, KKTC vatandaşı olarak bu kişilerin isterlerse çok rahat sosyal yardım da alabileceğini söyledi.

 

“Aplıç ve Derinya eş zamanlı açılmalı”

Başbakan Özgürgün, Aplıç barikatı açılmadan Derinya’nın açılamayacağını, iki kontrol noktasının da eş zamanlı açılması gerektiğini savundu. Başbakan Özgürgün, son günlerde iki barikatın açılmasıyla ilgili olumlu gelişmeler olduğunu, Türk tarafının hazırlığını tamamladığını, Birleşmiş Milletler’in de iki barikat için ihaleye çıktığını anlattı.

 

“Maraş’ın Türk yönetiminde açılmasını destekliyorum”

Başbakan Özgürgün, kapalı Maraş’ın yerleşime açılması konusundaki bir soru üzerine, “Maraş’ın, eski sahiplerinin dönüşünü sağlayacak şekilde, beledi hizmetler ve güvenlik konusu Kıbrıs Türk yönetiminde olması koşuluyla açılmasını yüzde yüz destekliyorum” dedi. Başbakan Özgürgün, Maraş’ın açılmasının, hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye ile birlikte karar verilecek bir konu olduğunu da söyledi.

Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
Etiketler : ,