1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'ÖZGÜRGÜN' KRİZİ
ÖZGÜRGÜN KRİZİ

'ÖZGÜRGÜN' KRİZİ

Adeta ‘koşarak’ Genel Kurul’a giren yanıt vermek için kürsüye çıkan Özgürgün, Siber’in açıklaması için yaptığı ‘talihsiz ve gereksiz’ yorumuna tepki gösteren Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun üzerine yürüdü, kullandığı ifadelerle ‘tepki’ topladı… Özgürgün'ü

A+A-

 


Meclis Başkanı Siber,  Başkan Yardımcısı Üstel’in, UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün talimatıyla içtüzükteki görevlerini yapmadığını ve meclisi toplamadığını ifade ederek bu durumu kınadı, ortalık karıştı…

 

DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI? DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI?

• Meclis Başkanı Siber “23 Nisan” resmi törenlerinde olduğu için meclisi toplama görevi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel'de idi.
• Mecliste nisap olmasına rağmen Üstel, Meclis’i toplamadı.
• Siber'in telefonla ulaştığı Üstel, kendisine UBP Genel Başkanı Özgürgün tarafından “meclisi açtırma” denildiğini iletti.
• Bu durum nedeniyle apar topar törenlerden ayrılan Siber meclisi açtı.
• Kürsüye çıkan Siber, Üstel'in ve Özgürgün'ün tutumunu eleştirdi ve kınadı.
• Yanıt vermek için kürsüye çıkan Özgürgün önce Başbakan'la sözlü tartıştı.
• Daha sonra Siber’e dönen Özgürgün sinirlerine hakim olamadı.
• Ardından kürsüden inen Özgürgün “Erkeksin sen?” diyerek Başbakan'ın üzerine yürüdü.
• Serdar Denktaş'ın araya girmesi ile Başbakan’dan uzaklaştırılan Özgürgün öfkeli tavırlarına devam etti.


Meltem SONAY

Meclis Genel Kurulu’nun dünkü oturumuna, hemen toplantının başında yaşanan tartışma ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün ‘çıkışı’ damgasını vurgu.
Daha önce de fevri davranışları, aşırı çıkışları ile gündeme gelen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, dünkü Meclis Oturumu’nda da hem Meclis Başkanı Siber’e bağırması, hem de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun üzerine yürüyerek sarf ettiği sözleri üzerine tepki topladı.

Özgürgün’den Üstel’e ‘Meclis’i açma’ talimatı!
Toplantıda ilk olarak söz alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, üzücü bir olay yaşandığını belirterek Meclis İçtüzüğü’ndeki Meclis Başkan Yardımcısı’nın görevleriyle ilgili bölümü okuyarak hatırlattı.
Sibel Siber, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel’in Meclis’i toplama görevini UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün verdiği talimat üzerine yapmadığını söyledi. Siber, Üstel’in daha önce kendisine sözlü olarak bu görevi yerine getirmesinin engellendiğini ilettiğini bildirdi.
Bunun UBP Grubu’nda alınan bir karar olduğunu söyleyen Siber, “Ben Özgürgün’le konuştum bunun olamayacağını, tüzükte görevin belli olduğunu söyledim” dedi.
Kendisinin 23 Nisan törenlerine katıldığını ve bu sırada Üstel’in toplantıyı açmayacağına dair haber geldiğini, bunun üzerine töreni yarıda bırakıp Meclis’e geldiğini anlatan Siber, Üstel’le konuştuğunda da Özgürgün tarafından arandığını ve Meclis’i açmamasının iletildiğini öğrendiğini bildirdi.

“Kınıyorum”
“Bu Meclisimiz adına üzücü bir durumdur” diyen Siber, “Meclis Başkanı’nın ve yardımcısının görevleri sabittir, nettir, tüzükte belirtilmiştir. Burada keyfi kararlarla karar alıp meclis başkan yardımcısının görevine müdahale etmeyi kınıyorum” dedi.

Özgürgün söz istedi, ortalık karıştı
Siber’in ardından söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkanı’nın “talihsiz ve gereksiz” bir konuşma yaptığını iddia etti.
Özgürgün’ün ‘bu ifadeler Meclis Başkanı’na yıkışmıyor’ sözlerine tepki gösteren Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yerinden ‘Ana muhalefet partisi başkanına yakışıyorsa’ sözleri üzerine Özgürgün birden bire bağırmaya başladı.

Meclis Başkanı Siber’e elini savurarak ‘Kapat Meclis’i…
Özgürgün Yorgancıoğlu’na elini kolunu da savurarak, “Bekle sen gelin konuşun. Ben burada otururken müdahale edemen sen, otur oturduğun yerde bekle… Saygısız, terbiyesizlik yapma ordan” diye bağırırken Genel Kurul’da da sesler yükseldi.
Özgürgün bu esnada dönüp Meclis Başkanı Siber’e de elini savurarak ‘Kapat Meclis’i diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine ayağa kalkan Yorgancıoğlu’nu fark eden Özgürgün, Meclis Kürsüsü’nden koşarak Yorgacıoğlu’nun üzerine yürüdü.

“Ne var be sen, erkeksin? Kimdir be da ayağa kalkacak bu?”
Özgürgün bağırmaya da devam etti, “Ne var be sen, erkeksin? Kimdir be da ayağa kalkacak bu?” diye Yorgancıoğlu’nun üzerine yürüyen Özgürgün’ü, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş güçlükle durdurabildi.
Meclis Başkanı Siber de oturuma ara verdi.

Bu haber toplam 2510 defa okunmuştur