1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Özgürgün için de evet derim”
“Özgürgün için de evet derim”

“Özgürgün için de evet derim”

Dokunulmazlık kalktı, siyaset kızıştı. UBP'li Aytaç Çaluda YENİDÜZEN’e konuştu, çarpıcı açıklamalar yaptı

A+A-

Başsavcılık’ta ‘soruşturma’, Çaluda’da ‘itiraz’ hazırlığı

‘Dokunulmazlığı’ kaldırılan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda hakkında ‘devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle’ Başsavcılık raporunda yer alan 30 ayrı dosya ile ilgili yargı süreci başlıyor. ‘Dokunulmazlığının kaldırılmasına evet’ diyen Çaluda ise kararı Yüksek Mahkeme’ye götürme hazırlığında…

Başsavcı Vekili Ölçter: “Resmi belge geldiğinde ceza davası süreci başlayacak”…
YENİDÜZEN’e bilgi veren Başsavcı Vekili Ersoy Ölçter, bu konudaki resmi belgenin Başsavcılığa ulaşmasının ardından Çaluda aleyhindeki suçlamalarla ilgili ceza davası sürecinin başlayacağını belirtti.

Ayşe GÜLER

‘Dokunulmazlığı’ kaldırılan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda ile ilgili yargı süreci resmen başlıyor.
Meclis Başkanlığı’nın, Çaluda’nın dokunulmazlığının kalktığına dair resmi yazıyı Başsavcılık (Hukuk Dairesi)’ne iletmesinin ardından süreç de şekillenecek.
Çaluda ile ilgili süreç işlerken, 34 kabul, 6 ret oyuna karşın oyçokluğuyla Meclis’ten geçen kararın ardından Çaluda’nın dokunulmazlığının kalktığına dair resmi yazı, dün Meclis Başkanlığı tarafından Başsavcılığa iletildi, gözler atılacak adımlara çevrildi.
Meclis Başkanlığı tarafından yapılan resmi bildirinin ardından, Başsavcılığın bu hafta içerisinde Çaluda ile ilgili dava sürecini başlatması bekleniyor.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Başsavcı Vekili Ersoy Ölçter, UBP Milletvekili Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırıldığına dair resmi belgenin Başsavcılığa ulaşmasının ardından hakkındaki suçlamalarla ilgili ceza davasının başlayacağını belirtti.

Dokunulmazlığı kalkan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda ise, Meclis’te oyçokluğuyla geçen kararı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyabileceğini açıkladı, hukukçularının şu anda konuyla ilgili çalıştığını YENİDÜZEN’e aktardı.
Ayrıca Çaluda, mal beyanları ve banka hesaplarına yönelik Başsavcılık soruşturması bulunan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e yönelik dosyanın Meclis’e gelmesi, içerisinde de ciddi iddia ve belge olması halinde, dokunulmazlığının kalkmasına ‘evet’ diyebileceğini aktardı.

RESMİ YAZI BAŞSAVCILIKTA… 34 kabul, 6 ret oyuna karşın oyçokluğuyla Meclis’ten geçen kararın ardından Çaluda’nın dokunulmazlığının kalktığına dair resmi yazı, dün Meclis Başkanlığı tarafından Başsavcılığa iletilirken, gözler atılacak adımlara çevrildi.

 

BAŞSAVCILIKTA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Başsavcı Vekili  Ersoy Ölçter: “Resmi belge geldiğinde, dava süreci başlayacak”

Başsavcı Vekili Ersoy Ölçter, UBP Milletvekili Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırıldığına dair resmi belgenin Başsavcılığa ulaşmasının ardından dava sürecinin başlayacağını açıkladı.

YENİDÜZEN’e yasal süreçle ilgili bilgi veren Ölçter, “Çaluda hakkında dosya vardı. Bu dosyayı Meclis’e ilettik. Dokunulmazlığı kaldırıldı. Yazı geldiği zaman, hakkında dava dosyalanacak ve yargı süreci başlayacak” dedi.

Başsavcılık raporunda Çaluda aleyhine geçen suçlamalarla ilgili ceza davasının açılacağını ifade eden Ölçter, “Dokunulmazlığı olan bir kişiye hukuk davası açılabilir ancak ceza davası açılamazdı. Dokunulmazlığın ortadan kaldırılması ile ceza davası açılabilecek” şeklinde konuştu.

 

“Özgürgün’ün de dokunulmazlığının kalkmasına ‘evet’ derim”

“Özel Kalem Müdürü’ydüm, sekretarya görevi yapıyordum.”
“İşlemler arşive geliyordu, prosedür buydu, ‘gereği yapılsın’ diye…”

“Şerife Ünverdi milletvekili değildi, niye mahkemeye çıkarılmadı?”

“İfade verdim, 6 yıl geçti… Vekil seçildiğim gün dosyaya bakmaya başladılar.”

“Hükümet el atmalı. Savcılıkta çok pis işler dönüyor. Özersay’ın feryadı da o yöndedir”

“Kesinleşen yolsuzluk dosyaları da ortaya çıkarılmalı”

Dokunulmazlığı kalkan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda:
“Savcılık’ta çok pis işler dönüyor”

Dokunulmazlığı kalkan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, Meclis’te oyçokluğuyla geçen kararı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyabileceğini açıkladı, hukukçularının şu anda konuyla ilgili çalıştığını belirtti.
Çaluda, mal beyanları ve banka hesaplarına yönelik Başsavcılık soruşturması bulunan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e yönelik dosyanın Meclis’e gelmesi, içerisinde de ciddi iddia ve belge olması halinde, dokunulmazlığının kalkmasına ‘evet’ diyebileceğini açıkladı.

“Günde 70-80 işlem, hayata geçen binlercesi…”

Dava konusu olan işlemlerden Özel Kalem Müdürü olduğu dönemde günde 70-80 tane yapıldığını söyleyen Çaluda, bu şekilde hayata geçen binlerce işlem olduğunu belirtti.
Çaluda, “Herkes bizleri arıyordu, bizler de onlara yardımcı oluyorduk. Bakanın verdiği emiri yerine getirdim. Bunlar kalıplaşmış işlemlerdi” şeklinde konuşarak, şöyle devam etti: “Özel Kalem Müdürü’ydüm, sekretarya görevi yapıyordum. İşlemler arşive geliyordu, ‘prosedür buydu, gereği yapılsın’ diye İzin Merkezi’ne aktarılıyordu. Orada yasalara aykırı bir işlem varsa, niye yapılıyordu?”
Çaluda, yaşananlarla ilgili dönemin bakanı Şerife Ünverdi’yi suçlamadığını da sözlerine ekledi.

 “Ünverdi milletvekili değildi, niye mahkemeye çıkarılmadı?”

Dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik UBP’nin tavrının ‘hayır’ oyu vermek olduğunu da dile getiren Çaluda, “Ben şahsi bir karar aldım, partiyi bağlayan bir karar değildi. Evet diyenlere kırgın değilim.” dedi.
“İfade verdim, 6 yıl geçti… Polis raporu da var, ‘şahsi menfaat yok’ deniliyor. Vekil seçildiğim gün dosyaya bakmaya başladılar.” diyen Çaluda, ilgi dönemin bakanı Şerife Ünverdi’nin şu an milletvekili olmadığını, neden mahkemeye çıkarılmadığını sordu.

“Evet oyu kullanacağım için Özgürgün gelme ihtiyacı hissetmedi”

Çaluda, kendi dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘evet’ oyu kullanacağını açıklamasının ardından Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün önceki günkü Meclis oturumuna katılma ihtiyacı hissetmediğini söyledi.
Meclis’te alınan karar sonrasında Özgürgün ile aday tanımı gecesinde bir araya geldiğini dile getiren Çaluda, hem parti üyelerinin hem de vatandaşların kendisine destek olduğunu da aktardı.
Çaluda, “Vicdanım rahat, alnım açık. Yargı ise yargı, hesabımı veririm.” diyerek,  hukukçularının yaptığı değerlendirmeye göre aleyhine getirilen suçlamalarla ilgili ceza almaması gerektiğini söyledi.

ÇALUDA: “KARARI, YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ’NE TAŞIYABİLİRİM”…Dokunulmazlığı kalkan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, Meclis’te oyçokluğuyla geçen kararı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyabileceğini açıkladı, hukukçularının şu anda konuyla ilgili çalıştığını YENİDÜZEN’e aktardı.

Hukuk Dairesi’ne eleştiri: “Savcılıkta çok pis işler dönüyor”

Hukuk Dairesi’ni de eleştiren Çaluda, “Hükümet el atmalı. Savcılıkta çok pis işler dönüyor. Özersay’ın feryadı da o yöndedir. Ben de bu nedenle kendisine ‘gazetelerde gözyaşı dökeceğine, Başbakan Yardımcısısın git orayı düzelt’ dedim.” şeklinde konuştu.
Çaluda, kendisinin davranışının da siyasetçilere örnek olmasını istediğini de söyledi.

“Kesinleşen yolsuzluk dosyaları da ortaya çıkarılmalı”

Çaluda, hem polis hem de Savcılığa çağrı da bulunarak, “Resmi makamlar tarafından rapor edilen ve kesilen cezaların, yıllardır Başsavcılıkta olan dosyaların artık harekete geçilerek, yargı yolunun açılmasını istiyorum” dedi.
“Bu olayların sorumluları, bakan, milletvekili, siyasi atanmışların da yargılanması sürecinin başlaması gerekiyor” diyen Çaluda, “hukuktan bahsediliyorsa kesinleşen yolsuzluk dosyaları da ortaya çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.
Çaluda, Meclis’te gerekli düzenlemelerin yapılarak, tüm vekillerin kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlığının kaldırılmasını da istedi.


 

yeniduzen-satin-aliniz-992.jpg

 

Bu haber toplam 2980 defa okunmuştur
İlgili Haberler