1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özgürgün: “Halk uzlaşı talep ediyor”
Özgürgün: “Halk uzlaşı talep ediyor”

Özgürgün: “Halk uzlaşı talep ediyor”

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, koalisyon hükümetinde sorumluluk üstlenme çalışmaları içindeki partisinin, halkın ortaya koyduğu uzlaşı-değişim-dönüşüm talebine bağlı olarak geniş tabanlı, vizyonu net “ekonomi merk

A+A-

Koalisyona ilişkin parti içi tartışmalara değinerek, UBP yetkili kurullarının aldığı kararlarının parti çatısı dışında tartışılmasının hoşgörüyle karşılanmasının beklenmemesi gerektiğini söyleyen Özgürgün, “UBP’nin, 2013 öncesine götürülmesi gayretleri karşısında sessiz kalınması olası değildir” dedi.

Hüseyin Özgürgün bugün yayınladığı açıklamada, UBP’lileri derinden yaralayan parti içi sıkıntıların gölgesinde gidilen 2013 erken genel seçim sonuçlarının ülkeyi ve insanları daha güzel günlere ulaştırmadığının yaşanarak gözlemlendiğini belirtti. Özgürgün, “Herkesin malumudur ki, kamplaşmanın, kutuplaşmanın, inatlaşmanın ya da kontrolsüz hırsların kurumları, oluşumları daha ileriye, daha aydınlığa taşıdığına hiçbir dönemde tanık olunamamıştır” dedi.

Hüseyin Özgürgün, son iki yıllık süreçte yaşanan tüm seçimlerde, halkın ortaya güçlü değişim, dönüşüm ve buna bağlı uzlaşı talebi koyduğuna işaret ederek, tüm siyasi partiler gibi UBP’ye de görev yüklendiğini ve gözlemlenen realitelerin bu süreçte herkese çok önemli, hatta hayati mesajlar verdiğini kaydetti.
Özgürgün, “Yalnız biz değil tüm siyasi partiler, hatta tüm ülke, çok iyi bilmektedir ki, Ulusal Birlik Partisi ister iktidarda ister muhalefette olsun, ülkenin en önemli partisidir ve vazgeçilmezidir” dedi.
UBP Genel Başkanı Özgürgün, 22 aydır “Ana Muhalefet Partisi” görevi üstlenen UBP’nin bugün itibarıyla ülkeye ve halka hizmeti, olası bir koalisyon hükümetinde sorumluluk üstlenerek sürdürme çalışmaları içinde olduğunu söyledi. Özgürgün, “Geniş tabanlı ve toplumsal konsensüs sağlayarak oluşacak, ilkeleri, prensipleri, politikaları vizyonu net ve takvimlenerek, ‘ekonomi merkezli’ bir programla hizmet, Ulusal Birlik Partisi’nin esas hedefidir” dedi.

Hüseyin Özgürgün, şöyle devam etti: “Bizim yolumuz halkın yoludur. Bizim yolumuz sevginin, kardeşliğin yoludur. Bizim yolumuz ülkemize, insanımıza hizmetin yoludur. Ulusal Birlik Partisi bu yolda bilgili, deneyimli, genç, dinamik kadrolarıyla ve ona inananlarla yürüyecektir. UBP’liyim diyen herkes iyi bilmeli ve hiç unutmamalıdır ki, UBP yetkili kurullarının kararları kesindir ve demokratik yöntemlerle alınan kararların tartışılmasının, hele de parti çatısı dışına taşınmasının hoşgörü ile karşılanması asla beklenmemelidir. Dahası Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğünün, egemenliğinin ve refahının en öncelikli konusu olduğunu bilen, kabul eden UBP’nin, 2013 öncesine götürülmesi gayretleri karşısında sessiz kalınması olası değildir. Temeli sağlam, mayası tamam olan bu ulu çınar, Kıbrıs Türkü’nün güçlü teminatı olmaya, birlik ve beraberlik içinde ilelebet devam edecektir.”

TAK

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur